USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

98% камінь-каширців отримали свідоцтва на право власності на майнові паї

21 Жовтня 2008 12:15
Перший заступник голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Віталій Ярощук провів щопонеділкову апаратну нараду з начальниками відділів та  управлінь райдержадміністрації, керівниками  територіальних підрозділів органів виконавчої влади, – повідомляють 21жовтня «Волинські Новини».
За інформацією офіційного сайту Камінь-Каширської РДА, начальник відділу розвитку сільської місцевості, врегулювання відносин власності та функціонування аграрного ринку управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Галина Шумик у своєму виступі сказала, що на виконання Указу  Президента України  від 29 січня 2001 року № 62 «Про заходи  щодо забезпечення захисту майнових прав селян у процесі реформування аграрного сектора економіки» Кабінетом Міністрів України  прийнято постанову  від 28 лютого 2001 року №177 «Про врегулювання питань щодо забезпечення захисту майнових  прав селян у процесі реформування аграрного сектора економіки».
Цією постановою затверджено порядок визначення розмірів майнових паїв членів колективних сільськогосподарських підприємств та їх документального посвідчення. Згідно з положеням порядку, проведено розпаювання майна у всіх  колишніх колективних сільськогосподарських підприємств району. Право на майнові паї отримали 24820 чоловік колишніх КСП і агрофірм.
На 1 жовтня поточного року отримали свідоцтва про право власності на майнові паї – 24349 чоловік, що становить 98 %, тобто у 471 чоловіка – це не витребувані майнові паї (не оформлено спадщину). Із 31 колишніх КСП і агрофірм внаслідок реорганізації створено 2 приватних сільськогосподарських підприємства і 30 сільськогосподарських виробничих кооперативів.
Нині в районі економічно-діючих сільськогосподарських підприємств – 11, не ведуть господарської діяльності – 6, в стадії ліквідації – 15 господарств.Найбільш активно проходить видача майна в господарствах, що знаходяться в стадії ліквідації. За станом на 1 жовтня 2008 року майна видано на суму 8735 тисяч гривень, залишилось не видано по всіх підприємствах – 1893.
Залишаються не врегульованими майнові відносини в СВК «Перемога» де майно розібрали громадяни самостійно і  актів на видачу майна неможливо було оформити, справа знаходиться в суді. В сільськогосподарських формуваннях, які ведуть господарську діяльність, вартість майна пайового фонду на сьогодні залишилось 4986 тисяч гривень –  це третя частина пайового фонду, що було на дату реорганізації (2000 рік).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus