USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Bellingcat ідентифікував другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів

9 Жовтня 2018 07:20
Другим підозрюванимв отруєнні Скрипалів, який називав себе «Олександром Петровим»,виявився військовий лікар і полковник ГРУ Олександр Євгенович Мішкін.

Про це повідомляється у новому розслідуванні Bellingcat і the Insider, передає Українська правда.

«Ми ідентифікували «Олександра Петрова» як справжнього доктора Олександра Євгеновича Мішкіна, військового лікаря на службі ГРУ. Процес ідентифікації Bellingcat включав безліч відкритих джерел, свідчення від людей, які знайомі з особою, а також копії документів, що ідентифікують особу, включно з відсканованою копією його паспорту», - розповідають журналісти.

За їхньою інформацією, Олександр Мішкін народився 13 липня 1979 року у селі Лойга в Архангельському регіоні.
Він вивчав та закінчив одну з російських елітних військових медичних академій та пройшов підготовку в якості військового лікаря для військово-морських сил Росії.

«Під час навчання Мішкіна завербували у ГРУ, до 2010 року він переїхав до Москви, де йому таємно надали другий російський внутрішній і закордонний паспорт на ім’я «Олександра Петрова».

У період з 2011 по 2018 років Олександр Мішкін багато подорожував під ім’ям «Петрова».

«Bellingcat виявив багаторазові поїздки (Мішкіна – УП) до України та самопроголошеної Придністровської республіки, остання з яких відбулася під час Майдану в Києві в грудні 2013 року», - йдеться у розслідуванні.

За словами журналістів, на відміну від Анатолія Чепіги, біографічні дані «Петрова» збігаються з характеристиками Мішкіна, зокрема, дата народження, ім'я та по батькові, а також прізвища батьків.

До початку вересня 2014 року Мішкін домашньою було Хорошевське шосе 76B - адреса штаб-квартири ГРУ.

Восени 2014 року Олександр Мішкін і Анатолій Чепіга переїхали в висококласні квартири.

Журналістам невідоме нинішнє військове звання Мішкіна.

«Однак виходячи з відомого поділу на чини Військової медичної академії (випуск російських військових лікарів зі звання старшого лейтенанта) та минулого часу (15 років), можна стверджувати, що за часів отруєння Скрипалів він був або підполковником, або полковником», - припускають журналісти.

Крім того журналісти Bellingcat та the Insider опитали кілька джерел, знайомих з Мішкіним, як в Санкт-Петербурзі, так і у рідній Лойзі.

Розслідувачі пообіцяли представити свідчення людей та опис повного методу ідентифікації Мішкіна у вівторок, 9 жовтня о 13:00.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Олександр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе «Русланом Бошировим», насправді звати

Анатолій Чепіга.

Він - полковник ГРУ і нагороджений званням «Героя РФ».

1 жовтня колишній журналіст «Центру управління розслідуваннями» Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що один із нападників на подвійного шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері причетний до вивезення екс-президента Віктора Януковича з України.

В свою чергу, у відомстві про те, що йдеться про офіцера ГРУ Анатолія Чепігу підтвердили, проте не розповіли, хто саме його впізнав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus