USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Facebook знову обманює – кому злиті дані 87 млн користувачів

5 Квітня 2018 15:52
Британська компанія Cambridge Analytica зібрала дані близько 87 млн ​​користувачів Facebook. Про це написав глава відділу технологій Facebook Майк Шропфер в блозі, повідомляє 112.ua.

"Загалом, ми вважаємо, інформація з Facebook, що стосується до 87 млн ​​осіб, в основному в США, могла бути неналежним чином передана Cambridge Analytica", - йдеться в тексті.

Відзначається, що з 9 квітня Facebook вводить низку змін. Наприклад, соціальна мережа повинна буде схвалити всі додатки, які запитують доступ до інформації, такої як реєстрація, відгуки, фотографії, повідомлення, відео, події і групи.

Нагадаємо, Cambridge Analytica незаконно використовувала особисті дані 50 млн користувачів Facebook для того, щоб вплинути на результат президентських виборів в США в 2016 році, а також на результати референдуму щодо виходу Великобританії з Євросоюзу. Ці дані випливли під час розслідування про втручання в американські вибори.

На тлі скандалу соціальна мережа поступово вводить зміни для захисту даних користувачів.

Як повідомляє etcetera з посиланням на Bloomberg, популярна соціальна мережа і компанія Cambridge Analytica обмінялися взаємними звинуваченнями через зникнення особистих даних користувачів мережі.

Роль потерпілої сторони Facebook виконує непереконливо, пише видання, згадуючи про зліт хештега #deletefacebook, втрату 3 млрд доларів та ледве не покаянне турне по урядах США і ЄС засновника компанії Марка Цукерберга.

Сама Cambridge Analytica анонсувала аудит, який доведе, що ніяких даних в її розпорядженні не залишилося. А тих, що були використані в аналітичній роботі, - набагато менше, ніж заявляє власник соцмережі. Cambridge Analytica заявила, що скористалася даними тільки 30 млн користувачів. Їх для неї зібрала інша компанія, пов'язана з Facebook.

Facebook заявив, що уразливими залишаються ще 2 млрд анкет з даними. Компанія повідомила, що заради їхньої безпеки видалила функції пошуку користувачів за номером телефону і поштову адресу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus