USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Flowers.ua: ТОП 15 фактів про квіти, які ви не чули*

14 Листопада 2022 08:53
Гарні квіти прикрашають оселю і дарують радість людям вже понад 2000 років. Велика кількість рослин використовується у медицині, ландшафтному дизайні та у промисловості. Щоб замовити квіти сьогодні, зовсім не треба шукати потрібний варіант у звичайних магазинах. Професійні флористи сервісу flowers.ua https://flowers.ua завжди знайдуть красивий подарунок на день народження чи інші свята.

Нижче наведені цікаві факти про квіти, а їх за багато сторіч назбиралося чимало.

1. Перші букети квітів https://flowers.ua/ua/bukety-tsvetov на продаж з’явились ще у Стародавній Греції. Пізніше в античний період заможні римляни стали прикрашати букетами свої сади, дарувати тюльпани та півонії своїм коханим і акторам у театрі.

2. Квіти стали справжнім символом епохи відродження у Франції та Нідерландах. Деякі букети коштували як великий маєток, а більшість троянд були доступні тільки дуже заможним людям.

3. Доставка квітів в Нідерландах – це великий бізнес і потужна галузь господарства. Тут щорічно проходять квіткові аукціони, а місцева футбольна збірна має прізвисько «тюльпанові».
4. Найбільша квітка у світі Раффлезія Арнольда вирощується в Індонезії. Її маса більше ніж 11 кг, а діаметр стебла приблизно метр. Найменші квіти можна побачити на звичайних ставках, їх зріст не перевищує 1 мм.

5. На лицарських турнірах було заведено дарувати своїй дамі серця красиву квітку перед початком бою. Якщо дама відмовлялась від подарунка, деякі герої куртуазних романів могли скоїти самогубство.
6. У мімози бузковий, а не жовтий колір. Те що ми звикли іменувати мімозою, це срібляста акація.

7. Квіти присутні на гербі багатьох сучасних країн і дворянських родів.

8. Японська сакура давно стала символом країни сонця, що сходить, але символом імператорської родини вважається хризантема. В епоху Середньовіччя простим громадянам країни не дозволяли дарувати хризантему один одному.

9. В Китаї півонії вважаються «добрими квітами», які відганяють злих духів.

10. Бджоли відрізняють нектар з квітів візуально, а не по запаху. Якщо змінити колір або візерунок на гібридах, більшість бджіл не зможуть виконати свою роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus