USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Forbes: нафтопереробний завод дружини Медведчука – серед 100 найбільших підприємств у Росії

2 Жовтня 2020 19:46
«Новошахтинський завод нафтопродуктів» у Ростовській області, яким володіє Оксана Марченко – дружина народного депутата Віктора Медведчука, потрапив до рейтингу «200 найбільших приватних компаній Росії-2020» від журналу Forbes.

Про це повідомляє російський Forbes, передає Громадське.

Завод потрапив у першу сотню рейтингу, посівши 78 місце. Виручку підприємства за минулий рік оцінюють у 142,7 млрд рублів.

За даними видання, завод є найбільшим підприємством Ростовської області. Потужність підприємства оцінюють у 5 млн тонн нафти за рік.

Попри те, що Марченко володіє заводом, сам Медведчук заявляв, що підприємством керує він.

Раніше журналісти програми «Схеми» зʼясували, що продукцію з «Новошахтинського заводу нафтопродуктів» постачають у США – попри американські санкції, накладені на Медведчука у 2014 році.

Отримувач нафти – компанія ExxonMobil Sales and Supply LLC, «дочка» ExxonMobil – однієї з найбільших нафтових компаній світу.

За оцінками «Схем», загальна вартість контрактів на перевезення нафтопродуктів такого ж обсягу й за таким же маршрутом, як і у випадку ExxonMobil, може сягати 150 мільйонів доларів.

До слова, Медведчук і Марченко також володіють бізнесом у Криму. Як пишуть «Крим. Реалії» він у них з’явився вже після окупації півострова Росією у 2014 році. Зокрема Оксана Марченко володіє фірмами «Таврія-інвест» і «Фірма УкрСнаб». Перша, за даними російської федеральної податкової служби, була зареєстрована навесні 2015 року зі статутним капіталом в понад мільярд рублів. Основний профіль компанії – управління нерухомістю та будівництво.

Як повідомлялося раніше, на початку серпня 2020 року проросійського народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука під час поїздки до анексованого Криму супроводжували чинні поліцейські.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
??? Показати IP 3 Жовтня 2020 08:05
що .навіть більший від Ліпецькоі кондфабрики? не може бути!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus