USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Google оштрафували на 1,5 млрд євро за порушення антимонопольних правил

20 Березня 2019 18:17
Єврокомісія вирішила оштрафувати корпорацію Google на 1,49 мільярда євро за порушення антимонопольних правил ЄС на ринку онлайн реклами.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії, пише Європейська правда.

У ЄК заявили, що Google зловживає своїм домінуванням на ринку, вводячи ряд обмежувальних положень у контракти зі сторонніми веб-сайтами, що заважає конкурентам Google розміщувати свою пошукову рекламу на цих сайтах.

«Сьогодні Комісія оштрафувала Google на 1,49 млрд. євро за незаконне зловживання своїм домінуючим становищем на ринку пошукової реклами. Google зміцнила своє домінування в онлайн-пошукових оголошеннях і захистила себе від конкурентного тиску, наклавши антиконкурентні контрактні обмеження на сторонні веб-сайти. Це незаконно відповідно до антимонопольних правил ЄС », – заявила єврокомісар з питань конкуренції Маргарет Вестагер.

За її словами, протиправна поведінка Google тривала більше 10 років і позбавила інші компанії можливості конкурувати по суті і впроваджувати інновації, а споживачі – весь цей час були позбавлені переваг конкуренції.

Нинішнє покарання стало третім великим штрафом, який ЄС наклав на корпорацію. У минулому році Google оштрафували на рекордні 4,3 млрд євро за за порушення антимонопольного законодавства у справі, пов’язаній з операційною системою Android.

У 2017 році Єврокомісія оштрафувала Google на 2,4 мільярда євро за те, що компанія надавала найкращі умови на платформі для своїх товарів у порівнянні з конкурентами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus