USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Lutsk Junior Theatre: 20 колективів з усієї країни показали у Луцьку 29 вистав

7 Грудня 2018 21:42
Культурний проект Lutsk Junior Theatre-2018 завершив сезон відразу чотирма прем’єрами. Драми, комедії, казки, плейбек-театр, поетичні читання – театральне дійство вражало не лише майстерністю юних акторів, а й різноманітністю жанрів.

«2018 рік видався неймовірно насиченим. Ми познайомилися з театральними колективами з Рівного, Сокаля, Львова, Черкас, Авдіївки, Києва, Харкова, Луцька та Луцького району. Цьогоріч у проекті взяли участь 20 колективів, які показали 29 вистав», – підсумовує керівник проекту Наталія Журавльова, йдеться на сайті Фонду «Тільки разом».

Lutsk Junior Theatre – спільний проект Творчої студії Наталії Журавльової та Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом«. Його мета – популяризувати театральне мистецтво серед дітей, молоді, осіб з особливими потребами. В межах проекту відбуваються творчі зустрічі дитячих театральних колективів з різних куточків України. Діти мають можливість презентувати свої роботи різній цільовій аудиторії, навчитися нових форм театрального мистецтва. Учасники проекту проходять тренінг «Методи і практика роботи інтерактивного театру імпровізації» від професійних акторів і педагогів. Фонд «Тільки разом» забезпечує платформу для проведення театральних виступів та тренінгу, оплачує екскурсійно-культурну програму, роботу педагогів з театрального мистецтва.


На сцені Волинського академічного обласного театру ляльок виступили театральні студії: «Догори дригом» (Луцьк), «Коло» (УДЮМК Шевченківського району Львова), «Бешкетники» (Луцьк), «Дивосвіт» (Козова Тернопільської обл.), «Школа магії театру» (Харків), аматорський театр «Золотий вік» (Луцьк), Творча студії Наталії Журавльової (Луцьк).

Луцькі «Бешкетники» презентували поетичний монтаж «Осіння верстка» за поезією Віктора Лазарука. Юні актори створили атмосферу незайманого лісу, озерних плес і пташиних співів. Керівник студії, режисер Вадим Хаїнський зазначив, що проект присвячений 85-річчю письменника. До проекту долучилися не лише діти, а й батьки. Серед глядачів – і сам Віктор Антонович. Він висловив захоплення грою маленьких артистів і наголосив, що це перша вистава за його творами.

«Спасибі вам за мандрівку у світ моєї молодості. Я захоплений цією виставою. Маленькі актори мене зачарували», – ділиться враженнями письменник.

Нові враження та емоції подарувала глядачам дитяча театрально-драматургічна студія «Школа магії театру», яка завітала до Луцька вперше. Колектив представив перформанс «Одного разу щось пішло не так». Глядачі активно розповідали свої життєві історії, актори відразу грали їх на сцені. Обмін думками та почуттями перетворив зал у дивовижний світ спільних переживань.


«Щоб розвиватися, потрібно діяти», – девіз аматорського театру «Золотий вік». Його актори – люди поважного віку. На Lutsk Junior Theatre аматорський театр презентував виставу «Вулиця мого дитинства». Це лірична розповідь про вічне кохання, яке надихає, надає сил жити, навіть, коли втрачаємо близьких людей.

«Два роки тому я відвідала театральний майстер-клас, що його організував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Після занять з Наталією Журавльовою, я зрозуміла, що акторство – це моє, – розповіла Тетяна Тимощук. – Коли син був маленький, ми часто ходили в театр. Я й подумати не могла, що пройдуть роки і я з глядача стану актрисою».

Ще одна прем’єра «Долина ельфів» за участі «Золотого віку» та акторів Творчої студії Наталії Журавльової об’єднала декілька поколінь: дітей, їхніх мам та людей поважного віку.

«Ми експериментували, проте результатом задоволені. Тому, що спілкування дорослих і дітей – об’єднує. Результати проекту Lutsk Junior Theatre свідчать: театральне мистецтво серед дітей – популярне. Це дає впевненості в тому, що воно буде розвиватися та процвітати», – резюмувала Наталія Журавльова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus