USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Moderna на 90% ефективна проти COVID-19 через пів року після введення другої дози

14 Квітня 2021 15:58
Американська компанія Moderna повідомила, що її вакцина проти коронавірусу ефективна на 90% через пів року після введення другої дози препарату. Раніше компанія повідомляла про ефективність у 94,5%.

Про це йдеться у пресрелізі компанії, повідомляє hromadske.

Такі дані Moderna оприлюднила після вивчення дострокового впливу вакцини. Компанія повідомляє, що ефективність її вакцини становить 90% через два тижні після введення другої дози. Також захист залишається впродовж шести місяців.

Крім того, вакцина ефективна на 95% проти важкого перебігу захворювання. Moderna попереджає, що дані про довгостроковий захист попередні – упродовж року компанія буде оновлювати дані про стійкість антитіл, ефективність проти безсимптомного перебігу хвороби.

Крім того, компанія зазначила, що станом на 13 квітня у світі ввели 64,5 мільйона доз її вакцини. Moderna не виявила зв’язок між утворенням тромбів та введенням цієї вакцини.

Як пише Bloomberg, повідомлення Moderna подібні до результатів Pfizer/BioNTech, які повідомляли, що їхня вакцина залишається ефективною на 92,3% упродовж шести місяців.

Вакцину Moderna потрібно вводити внутрішньом’язово двічі з інтервалом в один місяць. Вона призначена для щеплення людей від 18 років.

Протипоказана тим, у кого була сильна алергічна реакція на першу дозу або є така реакція на будь-який із компонентів вакцини. Крім молекули м-РНК, до її складу входять ліпіди, поліетиленгліколь, ацетат натрію та деякі інші допоміжні речовини.

Цей препарат також не псується за стандартних температур холодильника – 2-8 градусів за Цельсієм.

Компанія звітує, що вже доставила по всьому світу 132 мільйони доз, із них 117 мільйонів доз отримали США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А СпутникV? Показати IP 14 Квітня 2021 21:55
2 года!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus