USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

NYT: евакуйованих з Китаю в Україні «вітали» сутичками, образами і палаючими шинами

20 Лютого 2020 23:47
Найстаріша і третя за популярністю в США газета «Нью-Йорк таймз» вийшла з публікацією про те, як жителі міста Нові Санжари, що на Полтавщині, зіткнулись з поліцією, палили шини та обкидали камінням колону автобусів, якими привезли евакуйованих людей з Китаю на карантин в місцевий санаторій.

Оригінал публікації доступний за посиланням. Інформаційне агентство Волинські Новини подає переклад матеріалу.
«Після сутичок деякі протестуючі та поліцейські лежали поранені на землі. Щонайменше в двох автобусах розбили вікна, поки евакуйовані сиділи в них за фіранками.

Місцеві жителі бояться заразитись, не зважаючи ні на неодноразові переконання влади щодо відсутності небезпеки, ні на заклик президента Володимира Зеленського до спокою.

В Україні немає підтверджених випадків вірусу.

Ситуація загострилась після денного напруженого протистояння, в ході якого місцеві перекрили міст до санаторію, в якому евакуйовані знаходитимуться щонайменше два тижні, аби впевнитись в тому, що вони не переносять вірус.

Сотні поліцейських в шоломах, буси правоохоронців та бронетехніку направили до місця сутичок задля наведення порядку. Поліції час від часу кричали «ганьба!», поки місто чекало на прибуття евакуйованих.
Окрім 45 українців на борту літака, який приземлився в Україні, було 27 аргентинців, також громадяни Домініканської Республіки, Еквадору, Сальвадору, Коста-Ріки та інших країн.



Відповідно до повідомлення посольства України, одна українка в останній момент відмовилась від евакуації, оскільки китайська влада не дозволила їй забрати з собою пса.

Українська влада заявляла, що всіх пасажирів на борту двічі перевірили на наявність вірусу перед вильотом, проте це не заспокоїло протестуючих.

«Хіба в Україні немає іншого місця, аби розмістити 50 людей, яке знаходиться більш-менш віддалених селах, або на територіях, де немає загрози населенню?», - каже місцевий житель Юрій Дзюбенко.

Один з протестуючих висунув пропозицію утримувати евакуйованих в Чорнобилі, в місті найстрашнішої ядерної катастрофи, яка трапилась в 1986 році. Інший запропонував взяти їх до Верховної Ради, в той час як дехто заявляв, що Зеленський мав би забрати їх до себе додому, якщо він дійсно вірить, що небезпеки немає.

«Те, що я кажу йому, кажу президенту: «Візьміть 10 людей, тоді я візьму двох», - заявив чоловік на ім’я Юрій, який не захотів називати свого прізвища.

В Україні слабка система охорони здоров’я, поширена корупція і недовіра до влади. Країна нещодавно також стикнулась з епідемією кору на тлі небажання деяких людей вакцинуватись самим та вакцинувати дітей.
Протест спонукав Зеленського зробити заяву про те, що небезпеки немає, а влада зробила все можливе, аби вірус не поширився на Україну.

«Але є інша небезпека, про яку я хотів би сказати. Небезпека забути про те, що всі ми люди і всі ми – українці», – сказав він.

На заході Україні були менші протести місцевих, які боялись, що евакуйованих натомість розмістять у них», – йдеться у публікації «Нью-Йорк таймз».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Лютого 2020 00:03
Вот она-Слава!!! Утром проснулись знаменитыми, суперзвёздами.
Слава світова до Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Лютого 2020 17:26
Без паніки, Америка з нами. Нуйорк таімз це просто протрампівська газета, в них передвибоча компанія вже почалася, хочуть єдиного чесного і проукраїнського кандидата Джоб Байдена не пустити на вибори. Тому пишуть всяку гидоту про Україну
Доктор Моро Показати IP 21 Лютого 2020 00:29
Ось така ми *Єдина країна*.... В *славетному* місті львові ЛІКАРІ!!!!!!!! в екстазі співали гімн України, цілувалися і знімали на камери прояви свого тваринного єства, радіючи, що в їхні лікарні не завезуть цих людей. Що ще потрібно для повної картини?
їгор 27 Показати IP 21 Лютого 2020 02:02
А чому не до Кривого Рогу, чи до Феофанії, а можливо в Кончу Заспу!!! Люди плїхали в Китай на заробітки, бо в Україні важко - Війна... В Китаї стало важко... втікаємо..А що ви везете додоиу..."Герої"
009 Показати IP 21 Лютого 2020 04:48
Тепер жителі тих сраних санжарів отримають прозивні імена, як колись тітушки, і ті і ті бидло, що скажеш. Та й на тернопільщині і львівщині, як вони себе показали, бидла не менше. А от одесити молодці, самі запропонували евакуйованих до них поселити на обсервацію.
Андрей Показати IP 21 Лютого 2020 06:43
Произошедшее — хороший повод провести облавы по всей стране и упаковать сразу все бродячие бандформирования, активистов, патриотов, побратимов.
псих Показати IP 21 Лютого 2020 06:53
закаперщика по всій строгості закону за підбурювання
нг control Показати IP 21 Лютого 2020 07:03
БІОМАСА
Правда Показати IP 21 Лютого 2020 07:22
Ось вам і управління в смартфоні.Повна профнепридатність влади і повна недовіра населення і відповідно страх і більше нічого.
Правда Показати IP 21 Лютого 2020 07:26
Тяжко бачити себе в дзеркалі?.... А ми такі.. МИ! .....Такі християни, такі патріоти....
патріот Показати IP 21 Лютого 2020 07:45
Ганьба! Позорисько! Єдина нація кажете...
Ира Показати IP 21 Лютого 2020 08:26
Позорище на весь цивилизованный мир.
Просто Показати IP 21 Лютого 2020 09:01
Чому такі серйозні мешканці не захищають цілісність України? Там на Донбасі в рази більше полягло ніж від вірусу.
ХХ Показати IP 21 Лютого 2020 09:06
Анекдот про котли у пеклі пам’ятаєте? Біля котла, в якому сидять євреї, на варті 10 добре озброєних чортів, бо якщо одному єврею поталанить вилізти з котла, він витягне усіх своїх родичів. Біля котла з росіянами стоїть пара чортів-аватарів. Бо далі кабака росіянин не втече. А біля котла з українцями взагалі немає охорони. Бо якщо якийсь українець висунеться, решта українців його одразу ж за ноги назад затягнуть.
ХХ Показати IP 21 Лютого 2020 09:15
Анекдот про котли у пеклі пам’ятаєте? Біля котла, в якому сидять євреї, на варті 10 добре озброєних чортів, бо якщо одному єврею поталанить вилізти з котла, він витягне усіх своїх родичів. Біля котла з росіянами стоїть пара чортів-аватарів. Бо далі кабака росіянин не втече. А біля котла з українцями взагалі немає охорони. Бо якщо якийсь українець висунеться, решта українців його одразу ж за ноги назад затягнуть.
Андрій Показати IP 21 Лютого 2020 09:21
А ви думаєте не такі самі настрої людей на Волині ? мені інколи видається, що та байдужість та зневага один до одного не дасть бути єдиною нацією та існувати країні :(((... Адже якщо хтось має гроші - значить вкрав, якщо діти добре вчаться -значить купив вчителів, якщо когось б'ють на вулиці- значить заслужив/мало дали, якщо хтось зробив собі робоче місце- значить базарник/спекулянт. Страшно та сумно :( НЕМА ЄДНАННЯ!!!!
Отакої Показати IP 21 Лютого 2020 09:26
Банальна провокація."Накрутити"людей,ввести в оману,а потім звинуватити у всьому.І ще й 20 лютого.
ббс до Отакої Показати IP 21 Лютого 2020 10:30
а у тих дикунів взагалі мізки є? адекватну людину в з критичним світосприйняттям в оману ввести не так просто, а іноді й неможливо. дійсно, на протязі певного часу робили з людей біомассу, сприяючи розростанню усього найгіршого, що закладене у людській природі. тепер пожинаємо плоди. навть елементарна логика, якщо в автобусах вірус, то навіщо бити шибки не спрацьовує...
123 до ббс Показати IP 21 Лютого 2020 11:36
Ось і мені їх страхи дивні, вони бояться вірусу проте б'ють шибки у автобусах... або зовсім дурні, або це все кимось організована акція. Я чомусь схиляюсь до останнього. Хтось напевно хотів продемонструвати на весь світ неспроможність нової влади, а малоосвічених та схильних до зловживання алко людей знову використали у своїх політичних цілях.
Дід Панас Показати IP 21 Лютого 2020 11:09
Це результат роботи влади. Нульовий. Привезли і скинули. Треба було знайти ізольований в лісі медзаклад, а не в населеному пункті. Та ж червона калина на Рівненщині. Кому хотілося б мати таке сусідство? Влада про себе дбає.
лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 11:26
єднання не буде доки ви будете читати новини і фейсбуки замість того щоб спілкуватись між собою
Дід Панас до лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 11:54
Я таку маячню під час майдану чув.
123 Показати IP 21 Лютого 2020 12:28
В Україні вже кілька років йде війна! Війна, яку з нами розпочав наш "старший брат", де спочатку полягло багато простих добровольців, щоб не допустити цих "братів" на нашу землю! Як може адекватно сприйняти звичайна людина те, що тебе у твоєму домі прийшов вбити "брат"? Як дружина, мати, родина може "радіючи" відправити родича на війну? Скільки в Україні людей, яким ця війна зламала життя? За що поклали життя наші захисники? За мирну, економічно процвітаючу країну!!! Що ми бачимо сьогодні. Війна не закінчена і не зрозуміло коли закінчиться! Економічний розвиток країни, при теперішніх законах і поведінці влади - повний крах! Українські люди зневірились, при допомозі наших політиків, до того, що або виїзджають сім*ями світ за очі або роблять такі вчинки (можливо не адекватні), щоб влада хоч трохи схаменулась і згадала про свій народ, який її обрав відстоювати їхні права і свободи !!! При теперішньому стані охорони здоров*я в Україні,не зрозуміло, чого хотіла добитись влада (можливо вони просто не знають або не ХОЧУТЬ знати), що в разі єпідемії, лікування та й виживання, як завжди, ляже на плечі тих самих простих українців, які за свій кошт будуть шукати вакцини,ліки і т. д. Навіщо робити, якісь безглузді заяви з боку влади ??? Можливо українці, які прилетіли з Китаю і здорові, але вони прилетіли з епіцентру захворювання. Я думаю, що вони також зацікавлені в тому, щоб не нанести шкоди своїм рідним, пройти карантин. Вірус, його наслідки і лікування на сьогодні до кінця не вивчені у всьому світі! Влада країни, яка відстоює права і свободи кожного громадянина своєї країни, у таких випадках в першу чергу достовірно інформує своїх громадян, спілкується з фахівцями світової спільноти, щоб МАКСИМАЛЬНО запобігти цьому захворюванню у своїй країні !!! Чому ізольоване перебування на карантині цих людей за стільки часу не було організовано належним чином, де СПЕЦЗАСОБИ у людей, які приїхали, які транспортували, які охороняли і які будуть обслуговувати у побуті цих людей, що за дитячі витівки міністра??? Дай Боже здоров*я всім українцям і народам світу, терпіння і злагоди, миру і РОЗУМУ владі України, щоб не стикала людей лобами, а сама тихенько гроші на біді не відмивала, закони тихцем "під себе" не проштовхувала. Здоров*я за гроші не купиш, давайте його берегти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus