USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Політична гра Порошенка під час війни: чи справді екснардепка Чорновол є командиром протитанкового підрозділу?

20 Березня 2022 17:14
Тетяна Чорновол – журналістка, активістка, депутатка, а нині – командир протитанкового ракетного підрозділу, як вона сама розповіла це авторитетному виданню The New York Times.

Інформаційне агентство Волинські Новини спробувало розібратися, чи насправді одіозна екснардепка, а нині член партії «Європейська Солідарність», є командиром протитанкового ракетного підрозділу, чи це всього лиш черговий етап політичної гри та демонстрація власної важливості Петра Порошенка українцям та країнам Заходу, який вже робив спроби набити собі рейтинги за рахунок війни.

Нещодавно у The New York Times вийшла стаття «Битва за Київ вимальовується як тривалий і кривавий конфлікт», україномовну версію якої опублікував сайт «Український дощ». У матеріалі розповідається про оборону Києва та ймовірність його захоплення, а одним зі спікерів є Тетяна Чорновол, яка представилася журналістам командиром протитанкового ракетного підрозділу, що діє на околиці столиці. Вона нібито керує двома командами з півдюжини людей у ​​кожній, які стріляють ракетами українського виробництва на тринозі «Стугна-П».

Як повідомляла сама Тетяна Чорновол, за допомогою «Стугни» вона підірвала російський танк за кілька миль на схід від Броварів на трасі М01 та знищила одну одиницю реактивної системи залпового вогню «Ураган» під Черніговом.

До слова, у відео, в якому Чорновол розповідає про збитий «Ураган», екснардепка представляється молодшим лейтенантом та стверджує, що займає посаду оператора «Стугни». А от про те, що Тетяна Чорновол керує протитанковим ракетним підрозділом – жодного слова.
Натомість у статті американського видання вона фігурує у ролі командира протитанкового ракетного підрозділу й дає свою оцінку оборони столиці: «Про капітуляцію Києва не йдеться. Все йде набагато краще, ніж ми думали».

Відзначимо, що, за повідомленнями ЗМІ, Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу проти екснардепа Сергія Пашинського за незаконне заволодіння зброєю, зокрема протитанковими ракетними комплексами «Стугна» та «Корсар». Тетяна Чорновол підтверджує, що «Стугна» потрапила до неї завдяки Пашинському, який за місяць до війни організував навчання операторів, домовився, що у випадку нападу зі складів підприємства, яке виробляє «Стугни», буде видана зброя, що виготовлялася на експорт.

Сама екснардепка на сторінках Цензор. НЕТ обурюється, що її, як і Пашинського, хоче заарештувати ДБР, але у її випадку не за крадіжку зброї, а «за підбитий кацапський танк».

Натомість у «Європейській Солідарності» традиційно продовжується риторика про «політичні переслідування», як це було у випадку Петра Порошенка. Видання ВК цитує нардепку «Європейської Солідарності» Вікторію Сюмар: «За її інформацією (Чорновол, – ред.), це політичне замовлення. Я не знаю, як інакше це можна трактувати. Крім того, Державне бюро розслідувань намагається заарештувати екснардепа Сергія Пашинського за передачу «Стугн» на фронт. Це протитанкові комплекси».

Читати ще: Порошенко рекламує, як «допомагає евакуювати людей», а військові просять його не заважати. Відео

Однак у партії власника «Рошен» жодним чином не згадують про те, що пресслужба «Європейської Солідарності» замовила платне розміщення в ЗМІ низку статтей про те, як подружжя Порошенків приїхало допомагати евакуйовувати людей з Ірпеня, Бучі та навколишніх сіл. Пресслужба поширювала відео, на якому люди обіймаються з політиком, вітаються та дякують. Натомість в мережі «гуляли» й інші кадри. На 20-секундному відео видно, як Порошенка просять «не заважати» і «займатись політикою». Також місцевий житель на фразу «вітаю» промовисто відповідає: «А я вас ні!».

Повертаючись до згадки Чорновол у New York Times. Поряд з нею в статті американської газети фігурує Девід Кілкуллен, підполковник австралійської армії у відставці, який детально вивчав міські бойові дії. Крізь призму власного досвіду він дає оцінку оборонної ситуації у Києві.

У підсумку виникає кілька питань: чому від української сторони видання цитує саме члена партії «Європейська Солідарність» Тетяну Чорновол, яка лише у 2018 році стала офіцером запасу та чи це не чергова спробу піару Петра Порошенка та «Європейської Солідарності», зокрема у західних країнах, аби протиставити себе Володимиру Зеленському, який має колосальну підтримку та повагу світових лідерів?

Ми ж сподіваємося, що оцінку діям Петра Поршенка і Тетяни Чорновол під час війни дадуть не лише правоохоронні органи, а й український народ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
додік Показати IP 20 Березня 2022 21:14
нахєр оце зараз?
Олександр Показати IP 21 Березня 2022 10:13
Порошенко і його наволоч на всьому робить собі піар, даже на війні, зрадникі
Олександр до Олександр Показати IP 22 Березня 2022 16:53
Стаття про Чорновіл. При чому тут Порошенко?
Наті до Олександр Показати IP 25 Березня 2022 11:35
Так а хто мішає зеленим робити собі піар таким чином ? Нехай і вони підкуплять озброєння для нашої армії за власні кошти.
Mich Показати IP 21 Березня 2022 21:33
Особисто мені все одно чим хєрачать кацапів, краденими ракетами, чи не краденими. А також мені плювати на думки усяких експердів, що не були у нас на фронті.
Оксана Показати IP 22 Березня 2022 08:42
Порох не президент зараз! Поцікавились би краще чому на південь з Криму роки зайшли вільно як на параді! Чому розмінований Чонгару після поїздки ще до Оману і зустрічі там з патрушевим? Чому на армію було мінімум фінансування з 19 року? І ще багато "чому" є до зеленої влади.
Яків до Оксана Показати IP 23 Березня 2022 16:42
100% підтримую, цей перелік чому можна продовжити і жертви Маріуполя на совісті зеленої команди, не потрібно з нього ліпити національного героя.
Ніна Показати IP 22 Березня 2022 12:21
Боже !Дай розуму цім людям.Чому причепилися до людини?Займіться корисною справою.Не мій е розбрату.
Людмила Показати IP 22 Березня 2022 13:28
Вороги роблять все щоб був розбрат між нами. Перемога покаже всіх і кожного а народ запам'ятає. А нашим бійцям велике дякую. Повертайтеся живими!
Alex Показати IP 22 Березня 2022 14:08
Краще займіться корисною справою
Наталія Показати IP 22 Березня 2022 14:41
Ця стаття зайва зараз, зачепили абсолютно непотрібні теми на сьогодні, ще й обов'язково Рошен приплели. Розчаровуєте.
Лучанин Показати IP 22 Березня 2022 16:32
Бл**ь! У нас війна! У нас зараз має бути один єдиний ворог це ОКУПАНТИ! Як же ви задовбали з Порошенком! Всьо забудьте його нарешті, він вже майже три роки як не президент! Зараз у Зеленського підримака понад 90%
Валерій Показати IP 23 Березня 2022 11:56
Що ж вам так нейметься?
СЕРГЕЙ Показати IP 23 Березня 2022 16:42
ЧТОТО АВТОРЫ ОДНИ И ТЕЖЕ . ПОРОХОБОТЫ . ЕСЛИ ИХ СТАВИТЬ НА МЕСТО , НАОБОРОТ НЕ БУДУТ РОЗДРАЖАТЬ НАРОД . ЭТО ТЕ КТО ОБЕЗГЛАВИЛ АРМИЮ . А ТЕПЕРЬ , ЧТОБЫ БЫТЬ НА МЕСТЕ ПРОИСХОДЯЩЕГО . ДЕЛАЮТ ВЫЛАЗКИ ЧТОБЫ СФОТОГРАФИРОВАТЬСЯ И ОПЯТЬ ПО НОРАМ.
Лучанин до СЕРГЕЙ Показати IP 24 Березня 2022 09:28
Не розумію про що ви, але в нас з 2014 по 2019 тільки почала відбудуватись армія. А обезголовлювали у нас армію всі роки з 1991 по 2013. А з 2019 по 2021 армія не сильно змінилась. Лише коли росія почала готувати новий напад у нас продовжили відбудовувати армію.
Микола Показати IP 24 Березня 2022 22:22
Що значить відбудовувалася армія? За 5 років в умовах війни,а Порошенко завжди казав що у нас війна,але воєнного стану не введено було. Це перша причина чому сьогодні ВСУ в такому стані. За його 5 років "правління" а саме правління Україна не спромоглась зробити хоть якийсь ЗРК,про ППО я взагалі мовчу. Тільки було чути,Вільха проходить випробування,Нептун шукає шасі під свій комплекс. Це при тому що в країні війна. А все від того що пан Порошенко ніяк не міг нажертися і йому військовий стан вводити не було сенсу адже потрібно було б все ставити на виробництво військової техніки. А це не вкладалось в його плани збагачуватися. Можна було б багато писати але це марна трата часу. Ніколи в Україні не було президента який би був лідером нації,це факт.
Лучанин до Микола Показати IP 25 Березня 2022 11:04
Ну по-перше в 2014 році був величезний тиск Європи зробити все лиш би не допустити того що відбувається сьогодні (і їм було начхати на інтереси України) і Європа тільки зараз нарешті побачила загрозу від росії. І тоді в 2014 році Європа і США були категорично проти надання Україні зброї. По-друге не було агресії від росії у такій відвертій формі і в нас армії майже не було, не було чим тоді воювати. І по-третє подивіться в інтернеті статистику Forbes Прошенко завешив своє президентство в рази з меншими статками а ніж був до президентства. І якби Україна в 2014 році в умовах коли Європи і США не хотіло допомагати зброєю вирішили воювати так як сьогодні то росія б дуже швидко захопила Україну
Микола до Лучанина Показати IP 25 Березня 2022 21:57
Що ти ліпиш горбатого до стіни? Ти явно порохобот. При чім тут 2014 рік? Порошенко правив 5 років. Я наголошую,за 5 років війни як він казав не було Україною офіційно це визначено. І то що ти пишеш про його статки,то то є фількина грамота. Що з тобою розмовляти? Заступник знайшовся.
Лучанин до Микола до Лучанина Показати IP 26 Березня 2022 06:51
2014 рік притому що я порівнював як було тоді і як зараз. Ти ще скажи що Зеленський за кілька місяців до навого нападу росії з голої і босої армії зробив її професійною. Ну і що що не було визнано війни? Що це змінює? Влада намагалась максимально наскільки можливо відмежувати народ від війни щоб твоя ср*ка ці 8 років була в тилу під мирним небом щоб ти міг не турбуватись а спокійно жити далі, поки там на Донбасі захищали твою ср*ку! Вибач що так грубо пишу просто бісить коли будь яка згадка про Прошенка тебе записує в порохоботи і не важливо на скільки це є правдою, хоча я писав суто по факту! Що ви там курите, мені не важливо хто мені важливо результат (я просто помітив що так дуже багато людей думає коли щось зробив Порошенко то це погано, а коли точно теж саме робить Зеленський то красавчик, да яка різниця хто?)! Якщо тобі не подобається що не було визнано війни значить тебе першим треба на фрон і не актомат в руки а окопи копати! І щодо "фількіної грамоти" так сказати любий дурак може а сісти і розібратись не кожен може, краще деградувати і споживати готовий фарш з телевізора
Лучанину Показати IP 26 Березня 2022 11:41
Ти де*іл чи прикидуєшься. При тому що якщо в країні вводиться військове положення,то в країні вся промисловість починає працювати на армію. Це так повинно було бути. А що ми бачили при твоєму князі? Мені з тобою не має про що розмовляти. На рахунок деградувати то це відноситься скоріше до тобі подібних. На рахунок Зеленського я нічого не писав і не пишу,бо фундамент був закласти саме Порошенко. А ти мені все 2014 рік вспоминаеш. Ще раз кажу що за часів правління Порошенка,Україна не підсилилась потрібною зброєю а саме ЗРК та засобами ППО. Бо цей пан думав що воно само звалиться з неба. І перед тим щоб писати про сраки ти краще за свою дупу подумай,чи варто тобі захищати цю людину,яка з барського плеча дарує кулемети замість виконання держзамовлень на ЗРК та ППО для країни.
Лучанин до Лучанину Показати IP 26 Березня 2022 16:38
Я правильно поняв ти маєш на увазі що Порошенко мав забезпечити Україну ЗРК і ППО? Ну в Зеленського це тож не сильно получається. Мать були якісь проблеми з цим звізки нам знати чого так. Ну з цим зрозіло, а от по поводу війського стану то Порошенку треба було робити військовий стан замість АТО? Я питаю просто хочу тебе зрозуміти
Лучанину Показати IP 26 Березня 2022 23:42
Порошенко мав зробити такі умови щоб за 8 років ми могли себе забезпечити і ЗРК і ППО. Не ввівши воєнний стан він цього не зробив би,бо тільки воєнний стан надав можливість швидко перебудувати економіку на воєнні рейки. Тілько военний стан дав би повні підстави перевести економіку. А так говорив одне,ну модернізували кілька сотень танків,це все. Сьогодні ми бачимо що саме про те що я кажу найпотрібніше. Північна Корея не маючі всього того що мала і має Україна зробила собі стільки ракет,що американці я думаю не захочуть мати діла з ними. А ми всі ці роки бабки косили. Тому гидко читати коли пишуть що Порошенко щось зробив. А якщо щось і було зроблено,то чомусь він завжди робив наголос що це все він. Сьогодні видно що він зробив.
Лучанин до Лучанину Показати IP 28 Березня 2022 08:21
А мені гидко читати те що ви пишите бо якби Порошенко нічого не зробив то росія Україну за 3 дні захипила так як і планувала. Я розумію що є приєнзії що Порошенко не достатньо зрибив але казати що нічого не зробив...
Лучанину Показати IP 28 Березня 2022 19:34
Що ти верзеш? Або ти зовсім сліпий,або дуже сильно лижеш йому дупу. Ти мене вже бісиш своєю тупостю. Якщо ти такий захисник,то назви мені щось,що зробив твій царьок,що зробило нашу армію сильнішою.
Лучанин до Лучанину Показати IP 29 Березня 2022 01:28
Ну якщо ти не тупий то можеш в Google це знайти! Ну якщо не можеш то ти ніколи не зрозумієш що армія в 2014 і армія в 2019 році це "небо і земля". Ладно, розкажи мені тоді як ти вважаєш, яка армія була до Порошенка, після нього і як змінилась при Зеленському? Просто цікаво чи ти хочаб маєш якесь уявлення що того яка була в нас армія чи ти може думаєш що в нас завжди була така армія що могла в будь-який момент стримати напад росії? Ти може думаш що в 2014 році у нас була супер армія що могла б зупитини те що сьогодні відбувається. І доречі, 2014 рік я зараз згодую бо росія саме в цей рік напала на Донбас
Лучанину Показати IP 29 Березня 2022 20:14
Ти мені про його здобутки спочатку,а потім будем за все інше. Мені Гугл не потрібен,мені потрібна твоя обізнаність. За що ти так йому дупу лижеш хочу зрозуміти.
Лучаний до Лучанину Показати IP 30 Березня 2022 15:14
Я тобі в двох словах сказав. І заради тебе тут ропитанись і розказувати те що можна знайти в інтернеті не буду.
Микола Показати IP 30 Березня 2022 22:55
Шановні зебіли і порохоботи!!! Вистачить!!! Ригати хочеться!!! В нас спільний ворог-хуйло!!!
Лучанин до Микола Показати IP 31 Березня 2022 09:59
Це я і написав у першому своєму коментарі. Просто це не можливо не реагувати коли кажуть що в нас досі немає армії, що вона різко появилась коли росія напала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus