USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Pfizer обіцяє таблетки проти COVID-19 вже до кінця року

29 Квітня 2021 12:04
Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. працює над розробкою пігулок від коронавірусу: в компанії анонсували, що нові ліки з'являться до кінця цього року.

Про це повідомляє CNBC із посиланням на генерального директора Pfizer Inc. Альберта Булу, пише Українська правда. Життя.

«Ми працюємо над створенням двох варіантів препарату від коронавірусу, які можна буде використовувати для лікування в домашніх умовах. Ми сподіваємося, що ці ліки будуть працювати й проти нових штамів коронавірусу. Перший варіант – ін'єкційний. Другий варіант – пероральний (прийом ліків, зазвичай пігулок, шляхом проковтування). Зараз ми активно працюємо над ним, а до літа розраховуємо поділитися хорошими новинами», – заявив Альберт Була.

Ліки, над якими працює Pfizer, є частиною класу ліків, які називають інгібіторами протеази. Такі інгібітори також застосовуються для лікування ВІЛ та гепатиту C.

Читати ще: Вакцина Pfizer захищає від COVID-19 протягом 6 місяців. Заява виробника

Альберт Бурла розповів, що компанія тестує два противірусні препарати: один вводиться внутрішньовенно, інший – перорально.

За його словами, Pfizer приділяє особливу увагу варіанту у пігулках, оскільки він дає кілька переваг, основна з яких – можливість лікуватися вдома.

Нагадаємо, Pfizer спільно з німецьким виробником ліків BioNTech розробили вакцину проти COVID-19, якою, зокрема, щеплюють українців. 16 квітня в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримала 117 тис. доз вакцини Pfizer.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЗеКоМанд@ Показати IP 29 Квітня 2021 15:20
Наша локшина на вуха ліпше підходить. Але дорого...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus