USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Robo-sumo Volyn 2022: у Луцьку – чемпіонат з боїв роботів. Фото

20 Грудня 2022 15:06
В обласному центрі Волині відбувся чемпіонат з робототехніки Robo-sumo Volyn 2022, в якому взяло участь чимало вихованців Малої академії наук. На змаганнях були представлені команди не лише з Луцька, а й Ківерців, Володимира та Нововолинська.

Змагання відбулися у Луцькому національному технічному університеті за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та департаменту спорту та молоді Луцької міської ради. 45 юних робототехніків змагалися за кубки у двох категоріях від Фонду «Тільки разом» – дистанційно-керовані роботи та автономні роботи.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що учасники чемпіонату дуже юні, але вже дуже розумні. «Для мене світ робототехніки – це щось казкове. Саме ви створюєте цю казку своїми руками. Не зупиняйтеся на досягнутому та не сумуйте, якщо сьогодні щось не вийде. Це досвід, який допоможе вам стати ще кращими. Найбільше досягнення у житті – перевершувати себе. Ваше завдання сьогодні – навчатися та розвиватися», – наголосила Катерина Шкльода та закликала учасників чемпіонату подякувати Збройним силам України, завдяки яким і відбуваються подібні заходи.
Ректор ЛНТУ Ірина Вахович подякувала за співпрацю Малій академії наук та звернулася до учасників заходу. «Сподіваюся, що ваші результати будуть гідно оцінені. Тому сьогодні вам бажаю гарного настрою та натхнення. Потрібно пов‘язувати життя з технікою та ІТ, адже це конкурентоспроможність нашої економіки в майбутньому. Завдяки цьому ми відновлюватимемо країну», – зазначила Ірина Вахович.
Керівник департаменту спорту та молоді Луцькради Володимир Захожий відзначив, що кожен з учасників починав свій шлях у робототехніці з зацікавлення, яке лише згодом переросло у результат. «Я розумію, як складно проєктувати ці роботи, ви великі молодці. Очевидно, що кожен з вас у майбутньому хоче стати винахідником. Сьогодні українські вчені та винахідники роблять великі речі для перемоги, адже триває війна технологій та інновацій. Кожна така розробка рятує життя нашим військовим та наближає нас до перемоги. Тому бажаю вам стати людьми, які винайдуть такі речі, а ми вами пишатимемося», – сказав Володимир Захожий та вручив відзнаку вихованці МАН Аліні Сичук, яка винайшла робот-розміновувач.
Після цього змагання нарешті стартували. Роботи учасників повинні були пройти певні критерії, зокрема вагу та розміри. Відзначимо, що жоден з учасників чемпіонату не залишився без призів, отримавши подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 20 Грудня 2022 23:31
Щось новеньке і сучасне! Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus