USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

SpaceX запустила на орбіту ще 60 супутників Starlink та встановила новий рекорд із запуску ракети-носія

14 Березня 2021 20:07
Компанія Ілона Маска SpaceX в неділю, 14 березня, запустила на орбіту 60 інтернет-супутників Starlink. Ракета-носій Falcon 9 також встановила рекорд під час запуску: це була її дев'ята успішна місія.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на SpaceX.

Запуск відбувся зі стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді у штаті Флорида. Через 8,5 хвилини після старту перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9 приземлився на автоматичну морську платформу Of Course I Still Love You.

Як пише TechCrucnh, за останні 10 днів компанія здійснила вже три запуски супутників. Схоже, SpaceX не планує сповільнюватися: до кінця березня компанія планує провести ще два запуски, один із них має відбутися 21 березня.

Про Starlink

Це проєкт бізнесмена Ілона Маска зі створення глобальної мережі супутникового інтернету. Наразі SpaceX вивела на орбіту понад 1300 супутників.

У жовтні 2020 року компанія почала надавати свої послуги в тестовому режимі жителям США, Канади та Великої Британії. Вартість обслуговування становить 99 доларів на місяць.

Наприкінці січня 2021 року у SpaceX казали, що бета-версією користуються уже 10 тисяч клієнтів. Перші користувачі стверджують, що інтернет працює без перебоїв навіть за екстремальних погодних умов.

Окрім обслуговування, послуга передбачає авансову вартість обладнання, необхідного для під'єднання до мережі, сумою 499 доларів. Це, зокрема, термінал (невелика антена у формі тарілки) та маршрутизатор Wi-Fi.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 15 Березня 2021 11:03
Як направді - вже цей розпіарений вискочка маск трохи підзамахав. Скільки вже сміття він в космосі наробив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus