USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Telegram погодився надавати спецслужбам Росії дані користувачів

28 Серпня 2018 14:57
Месенджер Telegram погодився видавати спецслужбам Росії за рішенням суду дані користувачів, яких запідозрять у тероризмі. Так, Telegram збирається передавати спецслужбам IP-адреси і номери телефонів підозрюваних.

Це випливає з оновленої сторінки з політикою конфіденційності месенджера, повідомляє "Медуза".

У компанії запевнили, що раніше ніколи не розкривали інформацію про користувачів. Якщо це трапиться, то відповідна інформація буде представлена ​​в каналі Transparency Reports у звіті, опублікованому раз на півроку.

Представники Telegram наголосили, що месенджер не надаватиме листування і ключі для дешифрування повідомлень. Позиція щодо цього питання залишилася незмінною, розповів у коментарі "Интерфакс" глава міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чіков.

"Павло Дуров (творець Telegram) завжди говорив, що листування не надаватиметься жодній владі жодних країн", – сказав він.

У Роскомнагляді при цьому повідомили, що готові розблокувати Telegram, якщо месенджер виконає рішення суду і надасть ФСБ ключі шифрування.

Нагадаємо, 16 квітня у Росії суд дозволив Роскомнадзору заблокувати Telegram на території федерації. Засновник месенджера російський програміст, який покинув країну у 2014-му, Павло Дуров заявив, що його сервіс почне використовувати вбудовані механізми для обходу блокування. 17 квітня Telegram продовжував роботу без будь-яких обмежень на території Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus