USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Аби можна було реприватизувати газові мережі, створили підприємство «Газ Волині»

9 Грудня 2021 16:16
На Волині зробили перший крок до реприватизації газових мереж. Для цього одне зі збиткових підприємств перейменували, аби мати підстави на подальші кроки.

Про це йшлося під час засідання сесії Волинської обласної ради.

Зокрема, депутати ухвалили рішення про перейменування Волинського обласного медично-виробничого підприємства «Профілактична дезінфекція» у комунальне підприємство «ГАЗ Волині».

Як повідомив начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Михайло Імберовський, це перший крок до реалізації ініціативи з реприватизації газових мереж. А підприємство, яке таким чином реорганізовують, – збиткове.

«Те підприємство, яке було, віджило своє і є збитковим. Ми підняли серйозне питання про реприватизацію газотранспортних мереж. Волинська громада має право розпоряджатися газотранспортними мережами і встановлювати ціну транспортування газу», - переконаний він.

Нагадаємо, у квітні Волинська обласна рада ініціювала передачу газорозподільних систем у комунальну власність. Адже вуличні та підвідні газопроводи будувалися за рахунок користувачів, проте споживачі сьогодні платять за транспортування газу системою, будівництво якої самі ж і оплачували.

Читати ще: «Реприватизація облгазів почнеться з регіонів», – Ігор Палиця

Зі слів голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, у листах-відповідях і профільного міністерства, і Фонду держмайна йшлося про те, що для початку такої процедури треба мати кому передавати мережі.

«Ми проголосували за звернення про те, що ми хочемо, аби громада Волині розпоряджалася газотранспортними системами. Були надіслані листи від Міністерства палива і енергетики, Фонду держмайна, де вказано, що для того, щоб починати цю процедуру, треба мати куди передавати. Для цього треба зробити підприємство, куди їх і можна буде передати. У нас було підприємство, яке було збиткове. Щоб не створювати нове і проходити тривалу процедуру, ми змінимо назву, зберемо пакет документів, а в подальшому будемо приймати відповідні дії», - переконує він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
скептик Показати IP 9 Грудня 2021 17:21
якщо ви дійсно хочете забезпечити права громади, то створіть акціонерне товариство і роздайте людям акції.
дідо до скептик Показати IP 9 Грудня 2021 17:44
Волиньгаз -приватна компанія...так само можна на твою хрущовку виписати акції,та роздати.
скептик до дідо Показати IP 9 Грудня 2021 17:54
різниця в тому , що моя хрущовка перебуває у моїй власності НА ЗАКОННИХ ПІДСТАВАХ. а Волиньгадь - це збіговисько шарлатанів, які незаконно користуються чужим майном і землею
скептик до скептик Показати IP 10 Грудня 2021 17:21
і ще один момент. з метою запобігання монополізації повинно бути не менше трьох власників мереж у регіоні
Анонім до скептик Показати IP 9 Грудня 2021 18:14
в 90-х роздавали сертифікати і акції, тоді відбувалась приватизація всього майна громади (іноді з численними порушеннямі), а теперь зворотній процес - реприватизація, це дійсно сподіваюсь надасть можливість зменшити ціну на транспортування газу і ціни у платіжках за газ, якщо буде проведена належним чином інвентаризація стану газових мереж, які повінні були ремонтуватись, модернізуватись та доглядатись власником (адже він брав за це кошти), у противному випадку їх ремонт буде покладено на плечі громадян і ціни в платіжках зростуть
скептик до Анонім Показати IP 9 Грудня 2021 19:12
поцікавтесь як відбувалась приватизація у Чехословаччині, Угорщині. . колективна власність - це як і державна : безхазяйність, безвідповідальність, розкрадання і т.д. інша крайність - власність монополістів (фірташі, ахмєтови) які не мають конкуренції а тому диктують безапеляційно свої умови. у даному випадку найкращий варіант - це відкрите акціонерне товариство. правда, за 30 років великі гаспідарі так і не сподобились створити ринкові механізми і щодо цінних паперів у тому числі. от і маємо власність монополістів і космічні ціни. а народ у казково багатій державі бідний як церковна миш
Лучани Показати IP 10 Грудня 2021 08:41
Ура! Давно пора забрати у Волиньгазі газотранспортні мережі
читач Показати IP 12 Грудня 2021 17:21
В одних заберуть, а іншим таким самим шарлатанам віддадуть. І стане ще гірше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus