USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Аби порятунок життів був на найвищому рівні: міністр охорони здоров’я перевірив, як у Волинській обласній лікарні працює новий ангіограф

2 Травня 2023 23:05
Сьогодні на Волині з робочим візитом перебував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він навідався в обласну клінічну лікарню, щоб оглянути нещодавно встановлений ангіограф, закуплений державним коштом.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Як розповів директор медичного закладу Олександр Дудар, на облаштування приміщення для встановлення цього дорогого обладнання витратили п’ять мільйонів гривень, вартість самого ангіографа – близько 9 мільйонів.

«МОЗ продовжує працювати над забезпеченням українських лікарень сучасним медобладнанням та їх модернізацією. Це пріоритет для нас, – запевнив Віктор Ляшко. – Новітнє обладнання значно збільшить кількість ендоваскулярних діагностичних та лікувальних втручань, а також забезпечить цілодобовий доступ пацієнтів до ургентних послуг».
Ангіограф розмістили в спеціально облаштованому приміщенні у межах відділення екстреної медичної допомоги – якнайближче до місця приїзду карети швидкої, усе це заради термінового доправлення пацієнта в рентген-операційний блок.
«Апарат призначений для лікування серцевих захворювань і гострих станів: гострий коронарний синдром, інфаркт міокарда, гостра стенокардія», – розповів завідувач рентгенного оперблоку Андрій Старушик.

Міністр охорони здоров’я також відзначив, що медики Волинської клінічної лікарні мають позитивний досвід ангіографічних втручань.
«Інвазивні кардіологи, кардіохірурги, судинні хірурги й нейрохірурги успішно проводять зондування камер серця, ангіопластику та стентування судин головного мозку. Тут здійснюють ангіографічні дослідження у разі захворювань центральних та периферичних судин, онкологічних патологій та аневризм і травм магістральних артерій», – констатував він.
Разом із тим, урядовець зауважив, що одна з основних проблем – пізнє звернення пацієнтів. Одна з ймовірних причин – боязнь того, що це надто дорого.
«Ми маємо невтішну статистику пізніх звернень, і це одна із основних причин, що часто призводить до інвалідизації пацієнтів. А чому люди здебільшого зволікають їхати в лікарню? Бо бояться неформальних платежів. Тому треба розповідати, що держава повністю забезпечує лікування інфарктів», – зазначив він.
Міністр охорони здоров’я також запевнив, що цього року заплановано закупівлі лінійних прискорювачів для онкологічних центрів та кількох апаратів для проведення магнітно-резонансної томографії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Платон Показати IP 3 Травня 2023 07:58
Показуха!!! Скільки це буде коштувати для пацієнта?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus