USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Аби торгувати з РФ, Siemens перервав постачання обладнання в Україну

15 Вересня 2017 23:40
Німецький концерн Siemens перервав поставку в Україну компресора для роботи газотранспортної системи (ГЗС) країни, а от причина цього рішення – ймовірна втрата російського ринку збуту. Про це під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія" (YES) заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Перші компресори вже привезли - це були компресори Siemens. Але за деякий час до нас зателефонували із Siemens і сказали, що якщо вони привезуть ще одну машину, то їхні поставки в Росію будуть зведені до нуля", - цитує Коболєва агенція УНІАН.

Ще влітку очільник МЗС України Павло Клімкін попередив німецький концерн Siemens щодо російських партнерів:

"Коли РФ тисне вам руку, перерахуйте свої пальці". Однак, у липні в МЗС Німеччини заявили, що відносини з РФ можуть загостритися через порушення санкцій – йшлося саме про скандал із поставкою турбін Siemens.

Нагадаємо, у липні 2017 року німецький концерн Siemens оголосив, що позиватиметься проти російського покупця їхніх газових турбін через те, що обладнання доставили до Криму – проти волі компанії. Утім, у компанії підрахували збитки через скандал з поставками турбін до окупованого Криму - Siemens оцінив втрати у 100-200 мільйонів євро виручки у Росії.

Згодом компанія подала позов до Арбітражного суду Москви. Утім, згодом суд РФ відмовився заарештувати чотири газотурбінні установки Siemens.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (кримчанин) Показати IP 15 Вересня 2017 23:47
"Санкції"-це слово для дурбеликів. Україна тішеться коли проголошують про "санкції проти Росії", але бізнес є бізнес. Як співпрацювали с РФ так і продовжують. США як купували, так і продовжують купувати ракетні двигуни. Річна вартість контракту майже 1 млрд баксів. І чхали америкоси на ці "санкції".
Ростов Показати IP 16 Вересня 2017 09:33
Дєдиваєвалі, бєрлінбралі!!!!! А кушать хочєца всєґда!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus