USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Аби сподобатися полякам, Клімчук співав, жартував і говорив російською

23 Червня 2010 09:02
Зустріч голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука зі слухачами та викладачами Дипломатичної Академії у Варшаві відбулася 22 червня у стінах Волинської облдержадміністрації.

Губернатор, зокрема, ділився своїм багаторічним дипломатичним досвідом, який отримав до перебування на нинішній посаді.

З запізненням на пів години, але із хорошим настроєм Борис Клімчук розповідав майбутнім дипломатам-полякам про своє життя-буття: як був послом України у Литві й Азербайджані, скільки має дітей та внуків, і де вони навчалися.

Об’єктивно губернатор визнав недосконалість реформ в Україні, проте висловився про свою віру у її майбутнє: «Польща і Литва є добрим полем для навчання наших чиновників. Ви пішли далі за ваші реформи - у НАТО, ЄС. Наш шлях буде важчим, але моя країна пройде його обов’язково», - зазначив голова адміністрації.

Говорячи і українською, і російською, і часом польською мовою, Борис Клімчук намагався знайти спільну мову із поляками: жартував про політику, і навіть співав. Згадуючи про складну і непросту долю дипломата він відніс себе до такої категорії дипломатів як «політичний назначенець».

Втім на запитання членів академії про євроінтеграційні процеси Борис Клімчук відповідав серйозно. Зокрема говорив про «Єврорегіон-Буг»: «Єврорегіон Буг не тільки відкриває двері до Польщі, а й дає реалізовувати масу проектів. В цьому проекті є велика політика. Єврорегіон здійснює функцію подолання кордонів». Тут Клімчук згадав і про Дні Добросусідства «Кордон 835», польсько-український проект з прибирання могил – історичних пам’яток тощо.

Також Борис Клімчук говорив про інвестиційну атмосферу Волинської області. Так, він зазначив, що Волинь посідає 6 місце в Україні за відсотком інвестицій – 100 млн. доларів, більша частина яких належить полякам та шведам.

Згодом вже журналістам голова адміністрації зізнався, що намагався створити презентабельне обличчя і області, і «своєї країни» - України.

Як зазначив консул Республіки Польща Томаш Янік, який і ініціював зустріч поляків з волинським губернатором, викладачі і слухачі Академії прибули до Луцька, аби більше дізнатися про роботу консульства Польщі. Подібні ознайомлення з роботою дипломатичних відомств у них відбуваються регулярно. На Волині на членів академії чекає зустріч із польськими меншинами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus