USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Акт на володіння землею відтепер оформлятимуть за місяць

14 Вересня 2009 08:52
Штати Держкомзему збільшаться. Про це розповіла Прем’єр-Міністр України Юлія Тимошенко під час Всеукраїнської наради з організації безоплатної видачі громадянам актів на землю, – 14 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Юлія Тимошенко розповіла, що на нараду зібрали представників органів влади, які працюють з землею, включно до районного рівня. Ветерани галузі згодом зазначили, що такий масштабний захід відбувся вперше за багато років.
 
На думку пані Тимошенко, можна присвоїти звання «Герой України» тим 6 мільйонам мешканців держави, які вже мають державні акти на право власності на земельні ділянки. Водночас, решта громадян, які мають право на приватизацію земельної ділянки, мусять оббивати пороги владних кабінетів.
 
Проте, за словами керівника уряду, вже запроваджується спрощена система видачі актів на землю. Для того, щоб отримати акт, потрібно надати 4 документи, а саме – заяву, копіїї паспорта, ідентифікаційного коду та документ, що підтверджує право власності на земельну ділянку (здебільшого витяг з рішення місцевої ради – «ВН»).    Весь пакет документів потрібно подати у відповідну сільську, селищну чи міську раду. Рівно через 30 днів людина має отримати акт, – запевнила Прем’єр. Вона розповіла. що з огляду на це, Держкомзему надали право збільшувати кількість працівників та матеріально їх заохочувати за ефективну роботу.
 
Проте Юлія Тимошенко розповіла, що ситуацію з видачею державних актів на землю контролюватиме особисто, маючи дані як по кожному регіоні, так і по кожній сільській, селищній чи міській раді. Крім того, діятиме безкоштовна гаряча телефонна лінія уряду 8-800-507-30-90. Вона має унікальну пропускну здатність, – розповіла голова Кабміну. Пані Тимошенко пообіцяла, що особисто ознайомлюватиметься зі статистикою телефонних дзвінків на гарячу лінію.
 
Керівник Кабінету Міністрів припускає, що кількість людей, які отримають державні акти, буде набагато більшою, ніж 6 мільйонів 400 тисяч осіб. Адже є громадяни, які ще не мають рішень рад про виділення землі.
 
Голова Державного комітету України із земельних ресурсів Олег Кулініч запевнив, що за 30 днів оформити Державний акт – цілком реалістично. Але Держкомзем потребує збільшення кількості лише працівників-держслужбовців на 4 тисячі. Проте із поставленими Юлією Тимошенко завданнями пан Кулініч пообіцяв впоратися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus