USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Американські лікарі вилікували дитину від ВІЛ-інфекції

5 Березня 2013 12:29
Медикам вдалося вперше практично повністю вилікувати дитину, народжену з вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), - йдеться на РИА НОВОСТИ.

Так, на конференції в Атланті група дослідників оголосила, що це перший випадок у світі, коли в новонародженої дитини спостерігається так зване «функціональне вилікування»: вірус більше не відтворює себе в організмі пацієнта, який не приймає спеціальні препарати.

Досі подібне явище спостерігалося лише у 0,5% дорослих пацієнтів.

Наразі у світі відомий лише один випадок повного одужання пацієнта з ВІЛ-інфекцією. Тімоті Брауну, відомому як «Берлінський пацієнт», пересадили стовбурові клітини від донора з генетичною мутацією, завдяки якій його імунна система була невразлива для ВІЛ.

Випадок новонародженої дівчинки з Міссісіпі унікальний: дитині, яка має високий ризик зараження ВІЛ від матері, через 30 годин після появи на світ почали вводити препарати, що пригнічують вірус, і через 29 днів аналіз крові показав відсутність вірусу в організмі. При цьому зазвичай в організмі формуються вірусні резервуари, через які хвороба повертається за відсутності лікування. Однак цього разу лікарі з подивом виявили, що в організмі дівчинки вірус не відтворюється, хоча мати перестала давати дитині ліки через 18 місяців після початку лікування. Цей феномен пояснюють саме раннім початком введення препаратів, завдяки чому в організмі не встигли сформуватися вірусні резервуари. «Це доводить, що можливо виліковувати дітей з ВІЛ», - заявив один з дослідників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus