USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

АМКУ оштрафував виробника чаю Greenfield та TESS на 80 млн за приховування зв'язків із РФ

23 Грудня 2022 10:25
Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Орімі Україна» (наразі змінило юридичне найменування на ТОВ «ТС трейд») на 80 млн грн за повідомлення неповних відомостей про кінцевого бенефіціарного власника з Росії.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що ТОВ «Орімі Україна» випускає продукцію під торговельними марками: «Greenfield», «TESS», «Принцеса Гіта», «Принцеса Канді», «Принцеса Нурі» та «Принцеса Ява», «Jardin», «Piazza del Caffe» та «Жокей».

Компанія повідомила АМКУ, що не володіє інформацією про зв’язки мажоритарного бенефіціарного власника корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ «Орімі Україна» Вероніки Касьяненко із Сергієм Касьяненком (одним з власників російської компанії «Орими Трейд»).

Водночас завдяки інформації, отриманій від Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України та від торговельних мереж і конкурентів ТОВ «Орімі Україна», комітетом було встановлено факт наявності родинних зав’язків між ними.

«Поширення ТОВ «Орімі Україна» у листах неповної інформації про своїх власників з Росії, зокрема, заперечення факту їхнього прямого відношення до країни-агресора може вплинути на наміри торговельних мереж та дистриб’юторів щодо співпраці з відповідачем та реалізації його товарів, а також – на бажання українських споживачів купувати товари зазначених торгових марок», - наголошують у комітеті.

Такі дії є порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. За що на компанію було накладено штраф у розмірі 80 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus