USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

АМКУ погодив Ахметову скандальне придбання Дніпровського коксохіму

19 Квітня 2019 13:44
Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл Міжнародній вертикально інтегрованій гірничо-металургійній групі компаній «Метінвест», що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, на покупку більше 50% акцій «Дніпровського коксохімічного заводу».

Про це йдеться в повідомленні комітету, передає УНІАН.

У рішенні АМКУ сказано, що компанії Private Limited Liability Company Metinvest BV (м. Гаага, Нідерланди) надано дозвіл на придбання акцій ЗАТ «Дніпровський коксохімічний завод» (м. Кам’янське, Дніпропетровська обл.), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства та взяття учасниками концентрацій на себе зобов’язань.

У рішенні зазначено, що раніше завод мав назву ЗАТ «ЄВРАЗ Дніпродзержинський коксохімічний завод».

Розгляд питання провели у закритому режимі, тож хто з уповноважених проголосував на користь «Метінвесту» наразі невідомо. Відповідний запит направлено в АМКУ. Раніше повідомлялося, що заявлена «Метінвестом» концентрація має ознаки такої, що вже відбулась, передає Економічна правда.

Це означає, що АМКУ мав можливість відмовити у погодженні купівлі-продажу заводу, і навіть більше – відкрити справу про порушення конкурентного законодавства в результаті концентрації без дозволу регулятора.

За фактом розслідування справи Комітет міг оштрафувати групу «Метінвест» на суму до 0,59 млрд доларів (до 5% доходу суб’єкта господарювання за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф).

Однак, цього не відбулось – і вже не відбудеться, зважаючи на прийняте державними уповноваженими рішення.

Нагадаємо, група компаній «Метінвест», що входить до СКМ Ріната Ахметова, подала заявку в АМКУ про дозвіл на придбання одного з провідних коксохімічних підприємств ще у вересні 2015 року.

Власну зацікавленість у активах цього заводу у «Метінвесті» пояснювали «проблемами із забезпеченням коксом у зв’язку з подіями на сході України».

Антимонопольний комітет протягом трьох років кілька разів повідомляв про продовження дослідження обставин концентрації, не надаючи дозволу на придбання.

Питання концентрації коксохіму з’явилось у порядку денному засідання АМКУ від 11 квітня, однак того дня розглянуте не було – голосування перенесли на 18 квітня.

Наголшується, що «Метінвест» де-факто взяв під контроль «Дніпровський коксохім» ще у 2013-му.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus