USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

АМКУ відкриває кримінальну справу проти Епіцентру

6 Травня 2020 20:09
Антимонопольний комітет після отримання копій протоколів Нацполіції за фактом торгівлі забороненими товарами в період дії карантинних заходів у мережах Епіцентр і Нова лінія відкриє справу проти власників.

Про це в середу, 6 травня, повідомляє Економічна правда з посиланням на главу Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексія Хмельницького, передає Корреспондент.

«Обурення громадян щодо роботи деяких мереж під час карантину природне. Ми всі хочемо справедливості. А з точки зору антимонопольного законодавства робота Епіцентру і Нової лінії під час карантину є отриманням неправомірної вигоди над конкурентами», – наголосив він.

За словами Хмельницького, недотримання цими мережами загальнонаціональних обмежувальних заходів могли поставити ці магазини в більш вигідне становище щодо інших магазинів.

В АМКУ додали, що Нацполіція склала протоколи, які зафіксували факти торгівлі забороненими товарами в період дії карантинних заходів у зазначених мережах.

«У найближчі дні чекаємо копії протоколів на порушників від Національної поліції. Після їхнього отримання відкриваємо справу. У разі, якщо дослідження Київського ТО АМКУ підтвердить факти порушення конкурентного законодавства компаніями Епіцентр, Нова лінія або будь-якими іншими порушниками, на них буде накладено штраф в розмірі до 5% від доходу за 2019 рік», – заявив Хмельницький.

За його словами, подібна ситуація зафіксована і з окремими відомими київськими ресторанами.

В АМКУ також повідомили, що збирають матеріали і перевірять будь-які інші компанії, якщо матимуть підстави вважати, що вони зробили аналогічні порушення.

Нагадаємо, 23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 Мрія з медичним вантажем. Літак в Києві зустрічали Президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші чиновники. Пізніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що привезений в квітні літаком Мрія медичний вантаж був оплачений компанією Епіцентр, президент Володимир Зеленський зустрічав його, тому що літак є гордістю України, а частина вантажу передавалася в лікарні.

Декількома днями раніше Аваков анонсував покарання ресторанам і гіпермаркетам, серед яких назвав Епіцентр і Нову лінію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Думка Показати IP 6 Травня 2020 20:51
Добре, що ці мережі були відкриті, але ще було б краще, якби і всі підприємці також працювали!!!
Лучанин Показати IP 6 Травня 2020 21:04
По суті нічого там не світить. Мережі просто обійшли закон, зробили продаж онлайн!
Вік Показати IP 6 Травня 2020 22:31
Епіцентр своє вже відробив і 5 відсотків це для них нічого, до того ж це брєд, люди хоч щось змогли купувати під час цеї ахінеї, і хоть щось робити, бо дурного шурупа купити не можна було щоб сидіти дома і щось робити людей загнали в кут виживання.
Лучанин Показати IP 7 Травня 2020 08:59
Жаба, то сташне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus