USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Аналітики розкрили, як ЗСУ зайняли лівий берег Херсонської області

20 Жовтня 2023 11:01
Американські аналітики з Інституту вивчення війни вважають, що наступ ЗСУ на лівому березі Дніпра Херсонської області масштабніший, ніж ті рейди, що було раніше.

Як повідомляється у звіті ISW, геолокаційні кадри вказують на присутність українських військових вздовж берегової лінії Дніпра та біля Антонівського мосту

За словами російських пропагандистів, у четвер, 19 жовтня, дві диверсійно-розвідувальні групи бригади морської піхоти України форсували Дніпро, розгромили війська окупантів у цьому районі та завоювали плацдарм у селищі Кринки.

Хоча російська піхота нібито контратакувала та відтіснила ЗСУ до околиць селища, однак Сили оборони все ще контролюють деякі будинки в Кринках і чекають на підкріплення.

Інший російський блогер стверджує, що українські війська використали більше живої сили в атаках на Кринки, ніж у попередніх атаках. Деякі російські джерела, у тому числі голова Херсонської обласної окупаційної адміністрації Володимир Сальдо, зазначають, що війська РФ відтіснили українські сили з району Пойма-Піщанівка-Підстепне на позиції вздовж узбережжя Дніпра і біля Антонівського залізничного мосту. Додається, що ЗСУ намагаються відпочити і перегрупуватися під постійними авіаударами і обстрілами з боку окупантів.

Нещодавно аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті повідомили, що підрозділи двох бригад морської піхоти України, ймовірно, 17-18 жовтня форсували Дніпро та висадилися на лівий берег Херсонської області.

Російські воєнкори бояться, що це може бути частиною більш масштабного плану.

Згодом начальниця координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк прокоментувала заяву аналітиків. За її словами «твердження аналітиків – це припущення, їх розуміння і бачення можливого розвитку подій».

«Не вся робота може бути публічною і не вся робота заслуговує інформаційного поширення в той самий момент, як вона здійснюється. До цього треба ставитись з розумінням», – підкреслила Гуменюк.

Водночас військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що на лівому березі Херсонської області зростає сіра зона. Окупанти нічого не можуть із цим зробити – у ворога взагалі немає можливості там наступати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus