USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Андрій Бондарчук видав книгу про долю волинських сіл

14 Липня 2011 18:20
Письменник, громадський діяч, народний депутат України першого скликання Андрій Бондарчук (на фото) презентував свою нову книгу «Обірване коріння нації: Волинська хрестоматія».

Презентація книги відбулася 14 липня у приміщенні Волинської обласної бібліотеки імені Олени Пчілки.

Над створенням книги автор працював три роки. Вона вийшла тисячним накладом у Києві в видавництві імені Олени Теліги за сприяння Дослідної фундації імені Олега Ольжича їз США.

«Обірване коріння нації» – це книга про долю волинських сіл, які були знищені більшовиками в повоєнні роки – села Грива, Вовчак і Соб’ятин.

У книзі автор використовує архівні матеріали, спогади мешканців зниклих сіл, публікації ЗМІ. Книга має доситть серйозний об"єм - більше 800 сторінок.

«Андрій Бондарчук зробив те, що іншим не вдавалось. Всі матеріали у ній ретельно опрацьовані і відповідають нормам згідно з сучасної археографії» - відзначив під час презентації кандидат історичних наук, професор Волинського національного університету Микола Кучерепа.

Сам же автор вважає, що такі книги як його «Обірване коріння нації» «допомагають людям стати іншими, адже вони доносять хоч і гірку, але правду до народу».

Довідково:

Андрій Бондарчук народився 12 грудня 1936 в селі Сереховичі, Старовижівського району Волині. Закінчив Львівський державний університет імені І. Франка. Вищу партійну школу при ЦК Компартії України. 18 березня 1990 року обраний народним депутатом України 1-го скликання.
Очолює Волинське крайове братство Андрія Первозванного. Письменник, журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Уляна Показати IP 14 Липня 2011 20:42
Бондарчук - молодець! Гарна і своєчасна книга. А подейкують, що щось видав Микола Панасюк. І ніби книга називається "Останнє зло". Влучна назва: може й справді цей пісатєль вихаркнув останнє зло на людей, яке він ритмічно відригує з-під самої дупи і вихаркує усе своє свідоме життя? І якщо останнє, то може вже не буде чого відригувати? Розкажіть, хто щось чув про цей "шедевр"?
Ми Показати IP 15 Липня 2011 10:29
Андрій Іванович - респект. Вдвоє приєсмно , що є люди того покоління , до яких не прилипла комуністична погань.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus