USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Андрухович у Луцьку розповів про музику, під яку не танцюють

10 Вересня 2015 17:16
Український поет, прозаїк, перекладач Юрій Андрухович завітав до Луцька з новим проектом «ATLAS ESTREMO», який став результатом співпраці з польським гуртом «Karbido». «Музика, під яку ще не танцювали, але можна спробувати» - так описав новий літературно-музичний доробок автор.

Про це «патріарх Бу-Ба-Бу» розповів під час прес-конференції сьогодні, 10 вересня.

Напередодні презентації «ATLAS ESTREMO», яка відбудеться у залі Луцького будинку культури о 19:00, Юрій Андрухович розповів, що співпраця з «Karbido» розпочалась з виступу 2005 році у Вроцлаві. Тоді директор фестивалю запропонував, щоб виступи поетів супроводжувались невеликими музичними «підводками», і пару Андруховичу склав невідомий йому до того польський гурт.

До Луцька артисти привезли свою найновішу програму – двомовний альбом «ATLAS ESTREMO». Складається він з двох частин – на одній з них переважно польські твори, на іншій – здебільшого українські.
Цього разу «Карбідо» виступить у дещо скороченому складі. Відтак, ударні, саксофон і бас-гітара комбінуватимуть з голосом самого Юрія Андруховича. З його слів, музика ця доволі незвична і вимагає чималої духовної концентрації. Переважно – це голосні та досить ритмічні мотиви. Не дивлячись на те, що допоки під неї ще ніхто не танцював, це цілком можливо: «Бо до того ми виступали в таких залах, де немає можливості потанцювати».
Луцький виступ, до слова, буде в дечому особливим. Адже окрім звичного звуку і світла супроводжуватиметься шоу від VJ-групи «Куб» з Івано-Франківська. Свою програму вони створили спеціально для нового альбому Андруховича.

Сам же автор зауважив, що про музику розповідати можна довго, проте ліпше один раз послухати, щоб зрозуміти, про що йдеться. «Про музику розповідати, це як танцювати під архітектуру, тому запрошую на сьогоднішній концерт», - звернувся він до лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пам парарам Показати IP 10 Вересня 2015 17:41
Цінна бл...ь порада треба запамятати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus