USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Аномальна спека в Європі побила рекорд

24 Липня 2019 19:24
Історичний максимум температури зафіксовано в середу в Нідерландах. Близько 15.00 в населеному пункті Гілз-Рейен у провінції Північний Брабант температура піднялася до 38,8 градуса за Цельсієм. Колишній рекорд був зареєстрований 23 серпня 1944 року і становив 38,6 градуса.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на нідерландський Королівський інститут метеорології.

Рекордно висока температура повітря також зареєстрована в Бельгії – стовпчик термометра на одній із метеостанцій піднявся до 38,9 градуса, повідомив представник метеорологічного інституту KMI/IRM Давид Дехенау.

За його словами, 38,9 градуса зафіксовано в Клейні-Брогелі. «Це найвища температура з часу початку метеоспостережень у 1833 році», – написав він у Twitter.

Дехенау зазначив, що минулого року і в 2015 році повітря прогрівалося майже до 38,8 градуса.

Раніше повідомлялося, що в Європу прийшла друга хвиля аномальної спеки. Метеорологи прогнозують рекордні температури по всій Європі на цьому тижні, включаючи Францію, Бельгію, Німеччину і Нідерланди.

Нагадаємо, перша хвиля спеки накрила Європу в кінці червня. Тоді від перегріву загинули вісім людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus