USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Антибандерівськими листівками в Луцьку займуться МВС та СБУ?

8 Липня 2009 18:10
Поява на вулицях Луцька численних анонімних листівок, де називають Степана Бандеру катом, стала причиною сварки поміж ветеранами і владою. Інцидент трапився під час засідання координаційної ради обласних ветеранських організацій, - повідомляє 8 липня репортер «Волинських Новин».
 
Заступник голови Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Тетяна Барбелюк розповіла, що у ніч із понеділка на вівторок на приміщенні Братства з'явився напис «Горите в аду, фашисты» і знак свастики.
 
«Ми вас ніколи не малювали», - зазначила пані Барбелюк, звертаючись до представників організацій ветеранів Великої Вітчизняної війни, зокрема до Миколи Капітоненка (голови обласної організації ветеранів України, - «ВН»).
 
Крім того, пані Барбелюк продемонструвала присутнім листівку, на якій портрет Степана Бандери поруч із нацистською символікою та статистикою жертв нібито ОУН-УПА на Волині. При цьому жодних вихідних даних не містилося. Ці листівки невідомі розповсюджували у обласному центрі.
 
«Наш герб – тризуб. Нас за нього вішали, стріляли... підпишіть (листівки, - «ВН»). Ми будемо знати, з ким судитися», - схвильовано зазначила жінка. Тетяна Барбелюк стверджує, що сторона, яку представляє, організаціям ветеранів війни підлостей ніколи не робила. Натомість у приміщенні Братства ОУН-УПА постійно вибивають шибки, пишуть образливі написи на стінах. Пригадала ветеранка і підпал кількарічної давності.
 
У свою чергу заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук вважає, що справжнім адресатом для звинувачень Тетяни Барбелюк є не ветерани, а молоді люди. «Не йде ж Капітоненко писати на стінах», - каже заступник губернатора.
 
Він згадав і про образливі написи на стінах офісу Компартії, який був на вулиці Кривий Вал у Луцьку. Що ж до листівок, запрезентованих під час засідання, то, на думку Святослава Кравчука, за таке варто притягати до кримінальної або адміністративної відповідальності.
 
Сам Микола Капітоненко звинувачення на свою адресу відкинув: «Ніколи і нікого я не підпалював, крім вогню для шашликів».
 
За інформацією Тетяни Барбелюк, за поширення антибандерівських листівок молодик отримував 100 гривень від комуністів.
 
На пропозицію Святослава Кравчука координаційна рада обласних ветеранських організацій ухвалила звернення до управлінь СБУ та МВС у Волинській області. У ньому просять розслідувати факти появи у Луцьку листівок провокаційного змісту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Липня 2009 19:59
В бабусі "дашок" поїхав, напевно.
Анонім Показати IP 9 Липня 2009 09:48
Еще только надписи на стенах и в сортирах не обсуждали всерьез... Забор не несет ответственности за то, что на нем напишут слово "х..", это все, что я знаю по этому поводу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus