USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Антитіла до коронавірусу починають зникати через три місяці, – вчені

2 Жовтня 2020 22:56
Антитіла до СOVID-19 у перехворілих починають падати, приблизно, через три місяці після зараження і зникають зовсім вже протягом трьох-чотирьох місяців.

Результати дослідження опублікували в журналі Blood, повідомляє Кореспондент з посиланням на Мedicalxpress.

Під час дослідження щотижня брали проби у 15 добровольців (11 чоловіків і чотирьох жінок), які погодилися брати участь в експериментальному лікуванні плазмою крові перехворілих на COVID-19.

Концентрація антитіл почала падати в середньому на 88 день після зараження коронавірусом, а за наступні три тижні після цього концентрація детектованих антитіл зменшилася, приблизно, наполовину. Через три-чотири місяці ці антитіла практично не фіксувалися у пробах.

Відзначимо: ще влітку ця група показала, що ті, хто перенесли COVID-19 у легкій або безсимптомній формі, можуть позбутися антитіл протягом ста днів після зараження.

Передбачається, що розроблювані вакцини також матимуть короткостроковий ефект, але вчені заспокоюють, що, по-перше, отримані ними результати - тільки щодо антитіл у перехворілих, Т-клітинну імунну відповідь вони не вивчали. По-друге, кандидатні вакцини викликають більш високі рівні антитіл, ніж хвороба. По-третє, вакцинація веде до іншого механізму появи відповіді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хижий Вірус Показати IP 3 Жовтня 2020 10:46
А що це означає? А це означає, що Коронавірус з нами надовго і перейде в групу сезонних вірусів грипу,... Як наприклад свинячий, гонконгський і т.д... нічо вакцину зроблять і будемо всі прививатися від ковіду 2 рази на рік за 150-200 грн...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus