USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Антитіла до коронавірусу передаються від матерів до дітей під час вагітності. Дослідження

1 Лютого 2021 07:00
Дослідники зʼясували, що антитіла до коронавірусу можуть передаватися від вагітних жінок їхнім немовлятам.

Про це пише CNN, повідомляє Бабель.

Педіатр Дастін Фленнері з дитячої лікарні Філадельфії і його колеги вивчили понад 1 400 матерів і новонароджених. Вони виявили, що антитіла були перенесені через плаценту у 72 з 83 перехворілих жінок, яких вони досліджували. Отримані дані також дозволяють припустити, що вакцинація вагітних жінок може захистити і їхніх новонароджених дітей.

«Наші результати демонструють потенціал материнських антитіл, що захищають від SARS-CoV-2, для забезпечення захисту новонароджених від коронавірусної хвороби», – написала команда дослідників у журналі Американської медичної асоціації.

При цьому в жодного з дітей інфікованих матерів не розвинувся коронавірус. Дослідники повідомили, що в 60% жінок, у яких виявили антитіла, не було ніяких симптомів захворювання.

Попри це доктор Флор Муньос, молекулярний вірусолог з Медичного коледжу Бейлора, заявив, що антитіла проти інших вірусів, таких як грип або правець, швидко «зношуються» при передачі від матері дитині під час вагітності, тому питання вакцинації немовлят варто вивчити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus