USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Антитіла» у Луцьку – про патріотизм і «характер» своїх пісень

19 Червня 2015 14:17
18 червня до Луцька у ресторан Show Basilic із сольним концертом «Завжди моя» завітали «Антитіла». Соліст гурту розповів про нові пісні, поділився думками стосовно сьогоднішніх подій в Україні та того, як варто, на його думку, змінювати власну державу, себе та розвивати українську музику, - інформують «Відомості».

Свої пісні ви присвячуєте воїнам АТО, ведете активну волонтерську діяльність. Скажи, чи готові ти і твої колеги з гурту самі взяти зброю до рук та захищати нашу незалежність?

— Якщо держава запросить нас це робити, звичайно, ми підемо. Чесно скажу, стріляти не хочеться взагалі, в принципі, вбивати людей. Я не думаю, що будь-кому це приносить задоволення і будь-хто має мрію в житті узяти в руки автомат, але в якісь моменти треба боронити свою державу, свою державність, свою територію, свій народ.

— Пісня «Ярмо» доволі яскраво показує становище в нашій країні. Твоє бачення ситуації — що нам потрібно зробити в першу чергу, аби позбутись отого ярма?

— Кожному потрібно мати совість, і тоді все зміниться, бо в нас такий менталітет: ми шукаємо колоди в очах інших людей, а в своїх не помічаємо, не помічаємо нічого в себе. І так як пельмені в макітрі перекидаєтьсявладна еліта, а по суті нічого не змінюється, ми це бачимо. Уже рік минув, але я не бачу перемоги Майдану в жодній сфері абсолютно.

— На твою думку, скільки часу в Україні має спливти, аби можна було не лише у пісні співати, що «все красиво»?

— Думаю, що якщо не змінювати виховання дітей, підлітків і не почати виховувати нове покоління по-новому, ніскільки часу, ніколи це не зміниться.

— Кожна пісня змушує переживати певні емоції. Чи не впливає це на тебе негативно, адже емоції у піснях різні?

— Негативно не впливає, просто теми пісень різні: в деяких піснях світлі теми, позитив, радість, любов, у деяких навпаки — спротив, сум, якась меланхолія. Все це емоції — вони не є забарвленням негативним чи позитивним, вони просто мають свій характер, і цей характер відображений у піснях. Так само, як не можна сказати, що, наприклад, флегматична людина є поганою, чи сангвінік, чи якийсь активний представник людства є хорошим. Тому й пісні в альбомі незалежно від того, сумні вони чи веселі, швидкі чи повільні, є самобутніми.

— Яку пісню із нового альбому тобі найважче «переживати»?

— «У книжках» наразі.

— Які теми, на твою думку, потрібно розкривати за допомогою музики, а які — ні?

— Я думаю, що немає тем, які не треба розкривати. Форма розкриття і подачі повинна відповідати тій аудиторії, для якої ти співаєш. Те, що ти хочеш донести (наприклад, як пісня «Невидимка» — це соціальна композиція, яка спрямована, в якій є заклик до людей не здійснювати аборти), можна в різних формах подати. Я думаю, що ми знайшли таку форму, яка була би зрозумілою і максимально лояльно сприймалася людьми. І наразі ця пісня працює. І так будь-яку тему можна загорнути в таку оболонку, яка в принципі буде сприйнята гарно й позитивно, незважаючи на якусь свою гостроту чи якусь свою радикальність.

— Які труднощі приносить у твоє життя музика?

— Це здебільшого задоволення. Труднощі на якомусь фізично-побутовому рівні, коли нічні репетиції або коли потрібно співати на концерті, а в тебе сів голос чи температура, але це все такі дрібниці, що на них просто не зважаєш.

— У нас доволі складна ситуація із музикою: україномовне не цінують, часто навіть не знають про існування певного гурту чи співака, які є насправді потужними. Як, на твою думку, потрібно популяризувати україномовну музику?

— По-перше, потрібна державна підтримка, якої досі немає. Українська музика повинна лунати з українських радіоефірів, із українських телеканалів. Я навіть скажу більше: вона повинна бути там примусово, в такому імперативно-наказовому порядку, тому що музика — це частина культури народу і, поряд із поезією, прозою, гумором, вона є серйозною зброєю в боротьбі за самоідентифікацію, за ідентичність узагалі. Немає в засобах медіа україномовного продукту — нас дуже легко поставити на коліна.

— Чи є хтось у музиці, кого ти вважаєш для себе еталоном?

— Певним еталоном вважав і вважаю Кузьму (Андрій Кузьменко. — Ред.). Із самого дитинства це була перша творча одиниця, з якою я познайомився з української музики, музикант, від якого буквально фанатів кілька років, а потім просто заспокоївся і більш-менш слухав як палкий прихильник, згодом спокійно почав ставитися до його творчості. Але, в принципі, я досі вважаю, що це дійсно серйозна сторінка в українській музиці, його вклад для майбутнього досить потужний.

— Які божевільні вчинки роблять заради «Антитіл» фанати? Розкажи про той, що найбільше запам’ятався.

— Божевільних немає, але є такі самовіддані, які ми дуже цінуємо. Є кілька наших друзів, які приїжджають за нами в різні міста на концерти. Наприклад, Лара Руснак: вона, коли може собі дозволити фінансово і коли має на це час, їде за нами в інші міста, приїжджає на наші концерти.

Фото ТаблоїдВолині
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мар'яна Метельська Показати IP 19 Червня 2015 19:31
Як мінімум, можна було запитати мого дозволу розміщувати мій матеріал у такому вигляді, а то виглядає, ніби це Ваш матеріал. Згідно із законом, власником цього інтерв'ю є я і Тарас Тополя. Чому не вказано під інтерв'ю моє авторство?
Галичанка до Мар'яна Метельська Показати IP 19 Червня 2015 20:37
В статті є посилання на "Відомості". В чому ж тоді порушення авторського права?
Мар'яна Метельська Показати IP 19 Червня 2015 20:54
У тому, що Ви написали інформує "Відомості", а потрібно вказувати в інтерв'ю для "Відомості", плюс, я як автор згідно законодавства могла б Вам і відмовити у розміщенні цього матеріалу, а також на "Фейсбуці" Ви розмістили так, ніби це Ваша публікація.
Ще один журналіст Показати IP 19 Червня 2015 22:04
Шановні, а де ж підпис авторства? Знаєте, так не робиться, колеги.
Лучанин Показати IP 19 Червня 2015 22:55
Дійсно, а чому автора інтерв'ю не вказано. Як вже перепощуєте, то вже й постарайтеся автора згадати. Варто ставити себе на місце іншого, тоді будете цінувати чужу працю
ВВК Показати IP 20 Червня 2015 16:12
Фоткі, повна пєчаль!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus