USD 39.50 39.85
  • USD 39.50 39.85
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.90

Арестович пояснив, які військові завдання виконував затоплений крейсер «Москва»

15 Квітня 2022 09:05
Затоплений крейсер «Москва» забезпечував прикриття з повітря для всього Херсонського угруповання окупаційних військ.

Про це в інтерв’ю Марку Фейгіну повідомив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович, передає УНІАН.

Корабель також повинен був забезпечувати прикриття висадки десанту в Одеській і Херсонській областях.

«Крейсер забезпечував протиповітряну оборону для десантних військ, на його борту була велика кількість комплексів С-300 морського базування, тому «парасольку» він давав прекрасну», – зазначив він.

Для України втрата РФ крейсера хороший знак – це полегшить становище української авіації на південному напрямку, вважає радник глави ОП.

За інформацією українського командування, крейсер «Москва» було підбито двома ракетами «Нептун» у Чорному морі недалеко від Одеси.

В результаті попадання на судні сталася пожежа.

Міноборони РФ спочатку заперечувало знищення корабля, проте визнавало завдану шкоду. Пентагон, своєю чергою, поки не встановив обставини загоряння на «Москві», хоча підтвердив щонайменше один вибух на крейсері.

Експерти вважають, що на судні могли міститися ракетні боєголовки.

За даними США, пошкоджений корабель рухався в бік Севастополя на ремонт.

Але напередодні ввечері Росія офіційно визнала втрату крейсера – у Міноборони РФ заявили, що він затонув під час буксирування в Чорному морі. «При буксируванні крейсера «Москва» в порт призначення через пошкодження корпусу, отриманих під час пожежі від детонації боєзапасу, корабель втратив стійкість. В умовах штормового хвилювання моря корабель затонув», – сказано в повідомленні оборонного відомства країни-агресора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus