USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Крейсер «Москва» став найдорожчою військовою втратою РФ у війні з Україною, – ЗМІ

14 Квітня 2022 20:36
Російський крейсер «Москва», про пошкодження якого 13 квітня повідомили українські військові, став найдорожчою військовою втратою Росії у війні з Україною.

Згідно з даними видання Forbes, з початку війни українська армія знищила 5260 одиниць російської військової техніки, серед них – крейсер «Москва», повідомляє Радіо Свобода.

У Forbes його вартість оцінили у 750 мільйонів доларів.

Як пише УНІАН з посиланням на Defense Express, існує ймовірність того, що на підбитому флагмані ЧФ РФ «Москва» могли бути ядерні боєголовки.

16 одиниць протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан» можуть бути оснащені ядерною бойовою частиною потужністю 350 кт або звичайною 500-кг фугасно-кумулятивною.

Ракетний крейсер «Москва» входить до складу сил постійної готовності Чорноморського флоту. Тобто, за командою він за мінімальний час повинен вийти у відкрите море для виконання бойових задач.

Нагадаємо, ввечері 13 квітня стало відомо, що українськими протикорабельними ракетами «Нептун» вразили ракетний крейсер «Москва» Чорноморського флоту РФ. Тим часом як повідомили російські ЗМІ, на борту в результаті пожежі здетонував боєзапас.

Як ми писали, після того, як українські захисники поцілили у ракетний крейсер «Москва», кількість крилатих ракет кораблів ЧФ РФ, що перебувають в Чорному морі, зменшився до 56.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus