USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Архієпископ греко-католицької церкви поставив Волинь у приклад. ФОТО

26 Березня 2013 11:55
Верховний архієпископ УГКЦ Святослав (Шевчук) зустрівся з міським головою Миколою Романюком. За словами патріарха, це так званий «візит ґречності», під час якого архієпископ познайомився із очільником міста.

Зустріч відбулася у кабінеті міського голови сьогодні, 26-ого березня.

«Сьогодні я тут від імені нашої церкви, зокрема представництва у Луцьку. За нашими підрахунками, 20 відсотків прихожан у вашому місті є греко-католиками, таким чином наша церква є історичним центром у Луцьку. Так, кожен, хто відвідує Луцький замок, бачить фундамент собору», - зауважив патріарх.

«Наша церква у різних регіонах мала різну історію, так само як і наш український народ. І коли наш народ втрачав свою незалежність, чи втрачав можливість самовизначення, так само втрачала і церква. Може, навіть, першою чергою. Ми ніяким чином не претендуємо на участь у якихось політичних діяннях і не підтримуємо якусь окрему силу, насамперед ми - з народом», - висловився архієпископ.

Цей рік, за його словами, є особливим для всіх церков Володимирового Хрещення, мовляв, цьогоріч будемо святкувати 1025-ліття Хрещення Русі

«Наша присутність у всіх регіонах України, першою чергою, свідчить про наш пастирський обов’язок перед вірянами. Однак, ми абсолютно не претендуємо на перетягування вірян з інших церков, це варте засудження», - додав він.

Зокрема на зустрічі наголосили, що такої Ради церков, яка є на Волині, у інших регіонах немає. Таку співпрацю поставили у приклад.

Зауважимо, перша зустріч голови Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука, у рамках візиту на Волинь, відбулася і в облдержадміністрації з представниками влади






















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
хз Показати IP 26 Березня 2013 12:59
майочка з логотіпом міста - рєспєктний подорок для Архієпископа..))))
Максим Показати IP 26 Березня 2013 13:50
Ось такий повинен буть Глава Української Церкви! До думки його і Любомира Гузара прислухаються не лише вірні греко-католики, як до думки дійсно релігійних лідерів які не їздять з чисельною свитою, не перекривають рух вулицями, а ставляться до всіх як до рівних. і пропагують дійсно вічні цінності. а ті, що, можливо, зараз тут почнуть бризкати отрутою... "полюбіть ближнього, якого ви бачите". Мир вам!
ірина Показати IP 26 Березня 2013 15:33
да...з майкою ви перегнули... сором!
Знайка Показати IP 26 Березня 2013 21:30
Це не Кирило і не Філарет. Цей партіарх дуже позитивний і демокатичний. Саме цим греко-католицька церква і відрізняється. А книгу, яку подарували від міста з історією Волині ніхто не помітив?!
Олександр Показати IP 26 Березня 2013 21:43
Футболка, як Рівень міської влади. Ніфонту пробували таке подарувати??? Сором! Блєск і ніщєта Луцького Міського голови.
Лучанка Показати IP 27 Березня 2013 14:55
Верховний архієпископ УГКЦ Святослав (Шевчук) це приклад для Кирила і Філарета, як і Блаженніший Любомир Гузар.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus