USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Армія дронів»: Україна законтрактувала для ЗСУ понад тисячу безпілотників

1 Листопада 2022 06:12
У межах програми «Армія дронів» для українських захисників законтрактували 1 033 безпілотники на майже 2 мільярди гривень. Близько 70% з них Україна вже отримала.

Про це в інтерв’ю Forbes повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Зараз є контракти на 1033 дрони – майже 2 млрд грн. Десь 70% з них вже отримали. До кінця року поставлять решту. Загалом на основі запитів ЗСУ та Міноборони формуємо нову партію на сотні мільйонів гривень», – зазначив міністр.

Читати ще:Виробник «Байрактарів» озброїть їх ракетами проти дронів-камікадзе

Федоров уточнив, що в межах законтрактованих дронів є близько 20 важливих для української артилерії комплексів FlyEye. Вони будуть надходити протягом кількох місяців.

«Зараз законтрактували ще натовські комплекси Puma та Penguin. Вони потрібні для розвідки для нашої сучасної артилерії. Отримаємо їх ще до нового року. Також отримали партію польських ударних дронів Warmate та контрактуємо ще одну», – додав очільник Мінцифри.

«Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма системної закупівлі дронів, їхнього ремонту, а також навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня.

Як повідомляли, Україна висунула Ірану вимогу щодо припинення поставок зброї Росії. Упродовж останніх тижнів Росія активно використовує іранські дрони-камікадзе для атак по містах України. Українська розвідка сповіщає, що Росія замовила у Ірану ще близько 2,4 тисячі дронів. Пізніше також стало відомо, що Іран погодився передати Росії балістичні ракети і ще більше безпілотників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus