USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Виробник «Байрактарів» озброїть їх ракетами проти дронів-камікадзе

30 Жовтня 2022 18:08
Турецький виробник бойових безпілотників Baykar має намір обладнати свої безпілотники, які використовує Україна, ракетами «повітря-повітря», щоб протистояти іранським дронам-камікадзе, які застосовує Росія.

Про це заявив генеральний директор компанії Халук Байрактар агенції dpa, передає Daily Sabah.

«Незабаром наші Bayraktar TB2 і Akıncı матимуть ракети «повітря-повітря». Не тільки для ураження безпілотників, але й інших ворожих літаків. Ми проводимо наші випробування», – сказав генеральний директор компанії.

У турецьких БПЛА планується інтегрувати ракети Sungur ракетобудівної компанії Roketsan.

«Sungur є перевіреним боєприпасом, особливо проти рухомих цілей, як-от вертольоти та безпілотники. Використання його з безпілотних літальних апаратів (БПЛА) як ракети класу «повітря-повітря» змінить ситуацію», – сказав Мурат Ікінчі, генеральний менеджер Roketsan.

Зазначається, що інтеграція таких ракет до бойових безпілотників Akıncı та Bayraktar TB2 може створити недорогу концепцію повітряного патрулювання для усунення таких загроз, як ударні гелікоптери та ворожі безпілотники, включаючи дрони-камікадзе, замість використання дорогих літаків з ракетами «повітря-повітря».

Байрактар також зазначив, що іранські дрони-камікадзе повільні, шумні та летять на низькій висоті, що робить їх «легкими мішенями».

«Ми повністю підтримуємо Україну в захисті свого суверенітету», – сказав Байрактар.

Він також визнав, що нещодавно Україна стала першою країною в світі, яка застосувала TB2 до військово-морської місії, але не став уточнювати подробиць.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну турецькі безпілотники Bayraktar TB2, які вже перебували на озброєнні, успішно зарекомендували себе на полі бою. Після початку великої війни кількість цих БПЛА в наших Збройних силах зростала.

Як повідомляли, Україна висунула Ірану вимогу щодо припинення поставок зброї Росії. Упродовж останніх тижнів Росія активно використовує іранські дрони-камікадзе для атак по містах України. Українська розвідка сповіщає, що Росія замовила у Ірану ще близько 2,4 тисячі дронів. Пізніше також стало відомо, що Іран погодився передати Росії балістичні ракети і ще більше безпілотників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus