USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Армія Молдови базується лише на 6000 солдатах, – ЗМІ

27 Квітня 2022 10:47
Збройні сили Республіки Молдови не мають танків, а також літаків, і базуються лише на 6000 активних солдатах та кількох одиницях бронетехніки, пише Newsweek, інформує УНН.

Згідно з рейтингом Global Fire Power, молдовська армія посідає 105-те місце у світі та не відповідає європейським та світовим стандартам.

У Молдови немає власних танків, натомість у невизнаному Придністров’ї щороку влаштовують парад, де танк є серед іншої техніки. Також йдеться, що у розпорядженні повітряних сил Молдови лише два гелікоптери та транспортний літак.

За даними Global Fire Power, на базі сухопутних військ нараховується шість тисяч активних солдатів, 12 тисяч резервістів, а також 381 одиниця бронетехніки, 25 ракетних установок, дев’ять самохідних гармат і 69 гармат. Військових кораблів у Молдови немає.

Читати ще: РФ хоче додати ще один напрямок наступу, що наблизить її поразку, – Арестович

Журналісти зазначають, що будь-яке порівняння молдовської армії з військовою силою росії марне.

Нагдаємо, 25 квітня повідомляли про вибухи у Тирасполі. Наступного дня, 26 квітня, з’явилася інформація про підрив двох веж зв’язку у невизнаному Придністров'ї.

За словами спікера Одеської ОВА Сергія Братчука, росія посилює провокації в окупованому Придністров'ї.

Згодом стало відомо, що так зване керівництво невизнаного Придністров'я найближчим часом «ухвалить рішення на захист інтересів республіки».

У МЗС України заявили, що засуджують будь-які спроби втягнути Придністровський регіон Молдови у російську війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus