USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Армія РФ має вказівку розстрілювати цивільних. Тих, хто відмовляється, – вбивають, – СБУ

7 Березня 2022 21:23
Армія РФ має пряму вказівку розстрілювати цивільних громадян в Україні. Такий же карт-бланш на розстріл даний щодо російських військових, які відмовляться вбивати жінок і дітей.

Розповідь одного із російських загарбників, якого підстрелили свої ж, опублікувала СБУ у Фейсбуці.

У перший же день війни його колона отримала наказ оточити Харків. Усіх цивільних, хто намагався виїхати, розстрілювали. Та коли на місце під’їхали українські силовики і зав’язався бій, двоє росіян рушили на допомогу пораненій жінці. Їхні ж колеги не оцінили такий прояв гуманності і відкрили вогонь по своїм. Вбили жінку та офіцера, а солдата на відео поранили в ноги.

Ось що розповів російський полонений:

«Замполіт віддав наказ перекривати дороги. Це відбувалось у Харкові на окружній 24 лютого… Коли дорогу почали перекривати цивільні, замполіт наказав по них стріляти. Коли ми їх обстрілювали, деякі машини розверталися, деякі люди ховалися. Тоді приїхали українські військові і почали стріляти по наших. Поки стріляли, ми з лейтенантом Іваном Лєванковим рятували цивільних, яких за наказом підполковника обстріляли. Ми цивільних ховали за блоками. Там була мати і донька. Вік орієнтовно 50 років матері і 22-25 доньці.

Лейтенант підбіг до них, почав витягувати з авто і кричати, мовляв, давайте сюди. Ми поклали їх за блоками. Минуло 20 хвилин і підполковник помітив, що ми з лейтенантом рятуємо цивільних. І він дав наказ стріляти й по нас, і по них. Лейтенанту спочатку прилетіло в каску, а потім в сонну артерію. Його вбили. Потім стріляли в матір. Вона теж загинула. Тоді ми з молодою жінкою почали відходити, і свої ж по ногах почали стріляти. І якби не гараж, вони й мене вбили б.

Ми сиділи з дівчиною за гаражем, поки все не стихло. Коли ж все закінчилося, вона запропонувала поїхати звідти і викликати швидку. Вона пішла до матері, забрала ключі, я доповз до автомобіля, вона мене запхнула на заднє сидіння, завела машину. Я запитав, чи вміє вона кермувати, на що дівчина відповіла, що так собі.

Ми від’їхали на метрів 300-400. Мені дуже захотілось пити. Я втрачав свідомість. Вона зупинилась біля магазину. Купила води. Викликала швидку. Подзвонила батькові і той сказав, щоб вона мене роздягнула, перев’язала рани. Але вона цього зробити не встигла, бо приїхала швидка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus