USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Армія РФ зміцнює оборону в Запорізькій області, – британська розвідка

13 Лютого 2023 10:58
На думку британської розвідки, попри поточний оперативний фокус на Донбасі для росіян є критично важливим і утримання оборони у Запорізькій області.

Як пише «Європейська правда», про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Британська розвідка з посиланням на знімки з відкритих джерел стверджує, що станом на 7 лютого РФ ще більше зміцнила оборонні укріплення в центральній частині Запорізької області, зокрема поблизу міста Тарасівка.

Крім того, станом на 8 січня Росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

«Незважаючи на те, що Росія зосередила свої оперативні зусилля на центральній частині Донбасу, вона, як і раніше, занепокоєна захистом крайніх ділянок своєї розширеної лінії фронту», – йдеться в огляді.

Читати ще: Британська розвідка назвала причини значних втрат російських військ в Україні

Про це, як стверджують в Міноборони Британії, свідчить продовження будівництва оборонних укріплень у Запорізькій і Луганській областях та розгортання особового складу. Лінія фронту Росії в Україні становить приблизно 1 288 км, з них лінія фронту в окупованій Росією Запорізькій області - 192 км, нагадують у відомстві.

«Значний прорив українських військ на Запоріжжі поставив би під сумнів життєздатність російського «сухопутного мосту», що з'єднує Ростовську область і Крим; успіх України в Луганську ще більше підірвав би проголошену Росією військову мету – «звільнення» Донбасу», – вважає британська розвідка.

«Рішення про те, якій з цих загроз надати пріоритет у протидії, ймовірно, є однією з головних дилем для російських оперативних планувальників», – йдеться в огляді.

Читати ще: Провали на фронті послабили віру росіян у здатність почати новий великий наступ, – ISW

Додамо, за даними британської розвідки, від 7 лютого війська РФ, ймовірно, досягли тактичних успіхів у двох ключових секторах біля Бахмута і Вугледара.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus