USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Атланта Нерухомість»: як найвигідніше продати житло у Луцьку*

25 Липня 2016 09:00
Кожен, хто коли-небудь стикався з потребою продати нерухомість, знає, скільки на це потрібно часу, зусиль і нервів. Адже питань тут багато. Як знайти покупця? Як не прогадати і продати найвигідніше? Як не натрапити на шахраїв?

Про те, як швидко та вигідно продати житло – розмова з керівником відділу нерухомості компанії «Атланта Нерухомість» Романом Вольчинським.

- Пане Романе, ваша компанія допомагає власникам нерухомості якнайвигідніше її продати. З чого починається процес пошуку покупців?

- Працювати «на продавця» - це світова практика, якої дотримуються провідні ріелторські компанії світу. Перше, що ми робимо, коли приймаємо об’єкт у роботу – зріз ринку. Ми вивчаємо максимальний попит на такі об’єкти в цей період часу, збираємо всіх потенційних покупців, які шукають саме таке житло в саме такому місці. Потім ми отримуємо всі пропозиції на цей об’єкт і визначаємо ціну, за якою можна продати цю квартиру.

- Тобто, ціна, яку встановлюють клієнти не завжди може бути такою, як вони собі вирішили?

- Звичайно, кожен продавець хоче отримати за свій товар найвищу ціну. Насамперед власник відштовхується від ціни, яку він свого часу заплатив за це житло, та орієнтується на ціни, за які було продано подібні квартири. У ріелторів існує поняття «ціни продавця» - це сума, яку він планує отримати за своє житло. Потенційні покупці оцінюють квартиру з власних міркувань і пропонують різні суми – так звану «ціну покупця». Зрозуміло, що вона може досить суттєво відрізнятися від ціни продавця.
- Наскільки суттєво?

- Це залежить від багатьох чинників. Так, найбільше пропонуватиме покупець, який має свій особливий інтерес саме до такого житла, як у вас (це може бути розташування об’єкта – місцевість, поверх тощо - планування, навіть внутрішнє оздоблення). Ми кажемо клієнтам чесно: лише після всієї проведеної роботи повідомимо, за яку ціну можна продати той чи інший об’єкт. Що важливо: ми не поспішаємо. Навіть якщо в перший день, коли ми взяли об’єкт в роботу, з’являється покупець, який готовий тут же викласти зі своєї кишені стільки, скільки хоче продавець.

Лише після того, як зберемо всі пропозиції – ми розповідаємо продавцеві за скільки цю квартиру він може продати. Були випадки, коли вдавалося продати квартири значно дорожче, аніж хотів продавець.

- Але як визначити ціну?

- Завжди слід пам’ятати: кожен об’єкт має свою ринкову вартість. Вона не є незмінною. Вона може дуже сильно коливатися, залежно від багатьох факторів. Ринок завжди формує ринкову ціну: найбільш імовірну на даний момент. Простими словами: якщо опитати потенційних покупців, можна обрати найвірогіднішу ціну з-поміж запропонованих цифр. Це і буде ринкова ціна: продати нерухомість за приблизно таку суму не просто реально, а гарантовано.
- Буває, що житло довго не продається. Чому?

- Значить, продавець щось неправильно робить. Або ціна не є ринковою (зрозуміло, що для власника його квартира є особливою та унікальною, хоча в дійсності це рідко відповідає реальності). Або продаж відбувається якось недосконало – мляво, непрофесійно, не наполегливо.

- То як звичайному продавцеві, наприклад, продати однокімнатну, двокімнатну квартиру в Луцьку? Відшукати чи дочекатися, можливо, свого мотивованого покупця?

- Бувають, звичайно, і дива. Проте сподіватися на те, що людина за оголошенням у одній-єдиній газеті прийде подивитися вашу квартиру й зізнається, що «саме про це мріяла довгі роки», я б не радив. За кожним вдалим і вигідним продажем стоїть велика робота, пророблена фахівцями. Саме ріелтор може реально оцінити ринкову вартість того чи іншого об’єкта нерухомості і запропонувати ціну з якою можна вийти на ринок, а це вже складає половину успіху. Наступний крок: знайти серед тисяч потенційних покупців на ринку того самого, вашого-єдиного, зацікавленого саме у вашій квартирі і готового заплатити за неї максимально можливу ціну. Це якраз наша робота: максимально донести інформацію про ваше житло до цільової аудиторії. До усіх, хто саме зараз шукає і саме таку нерухомість. Продати квартиру за ціну, вищу від ринкової, – цілком реально. Якраз таку мету ставить перед собою ріелтор, який працює на продавця.

- Але це, напевне, дуже довго… А якщо гроші треба «вже і зараз»?

- Зазвичай, після підписання з нами угоди, за 1-2 місяці ми вже представляємо продавцеві повний звітний пакет документів: починаючи від зрізу ринку, завершуючи усіма пропозиціями, у тому числі й на найвигідніших для продавця умовах. Тобто за цей час ми вже знайдемо покупця. Згідно з нашими підрахунками, 90% об’єктів, які ми брали в роботу – продані. Решта 10% не продалися не з нашої вини: ми виконали свої зобов’язання перед клієнтами, але в клієнтів змінилися обставини (передумали продавати). У такому випадку, ми не брали з клієнтів грошей, хоч і всю роботу ми зробили.
- 1-2 місяці? Так мало?

- Саме так. І один із чинників, чому так – це принцип організації роботи кваліфікованого персоналу. Коли ми вивчали, як працюють ріелторські компанії, то побачили, що коли в менеджера по 20, а іноді є й по 100 об’єктів, то якісно він просто фізично не може працювати. У нас на одного менеджера не більше 3 об’єктів. Але якщо ми беремося продавати квартиру чи будинок, то клієнт може бути впевнений, що ми зробимо це якісно. Наші працівники обдзвонюють бази покупців, надсилають рекламні оголошення, приймають дзвінки, показують квартири, у нас є автомобілі, щоб підвозити менеджерів, і, якщо треба, покупців на огляд квартири. Ми знаємо, як якісно провести рекламну кампанію, як зробити ажіотаж, як знайти «вашого», мотивованого покупця. Саме тому в нас такий відсоток позитивно завершених угод. До слова, наші клієнти можуть бути впевненими, що їх захистять від шахраїв, адже в нашій компанії є й кваліфіковані юристи, які досконало вивчать усі документи, «історію» об’єкту і в разі потреби нададуть консультацію.

- А самі клієнти задоволені співпрацею з Вашою компанією?

- Думаю, їхні відгуки, які вони нам залишають, говорять самі за себе. Адже їм не треба подавати оголошення, відповідати на численні дзвінки, показувати об’єкти. Ми все це робимо за них. Після звернення до нас уже за місяць вони мають конкретний результат, на який і сподіваються.
Контакти компанії: Луцьк, проспект Грушевського, 30. тел/факс: (0332) 77-63-31 e-mail: [email protected].
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 25 Липня 2016 10:37
Розказую з практики орендувати житла через агенствами: взяли гроші і відправляли по оголошеннях з olx.,виходить платив за те що лінь було самому обдзвонювати рекламни.Два рази стикався з агенствами і два рази кусав собі локті.Є,olx,domria, та кучя дрібних рекламних ресурсів які поможуть продати,купити,орендувати і не візьмуть за це не копійки.
Вася до Лучанин Показати IP 26 Липня 2016 22:02
На domria реклама платна. Ще відкрию секрет, на olx,domria 95% реклами від агенств нерухомості. Так що перш ніж щось рекомендувати, варто було б самому поцікавитись.
Василь Показати IP 25 Липня 2016 11:05
Проблема в тому що кожне агенство дублюють оголошення від власників,і то по кілька разів, так що самому на власника попасти стає складно от і платять агенствам
Юрій Іванович Показати IP 25 Липня 2016 12:17
Не дуже давно мав справу з компанією Атланта Нерухомість продавав квартиру і підшукував будинок для родини, спочатку продавав сам квартиру довгі 5 місяців коли побачив що сам не продам за те що хочу ( давали зовсім не ті гроші) звернувся в Атланту менше як за місяць продали і знайшли чудовий будинок бюджет якого мені підійшов, я і моя сім'я задоволені роботою, рекомендую усім.
Анонім до Юрій Іванович Показати IP 25 Липня 2016 14:13
Романе Вольчинський, ви помилилися ніком ;-)
Василь до Юрій Іванович Показати IP 26 Липня 2016 22:05
так відчувається брехня і підлабузництво...
Максим Показати IP 25 Липня 2016 12:49
Мав справу з Атлантою сам продавав квартиру пів року пропонували але не те що я хотів звернувся в Атланту менше як за місяць продали, ще й до того підшукали будинок, задоволений, дякую за якісну роботу.
Анонім до Максим Показати IP 25 Липня 2016 14:15
О Максим, . Може Ви котра з цих симпатичних дівчат?
Ярина Показати IP 28 Квітня 2017 12:41
От... вже... Перед тим як гадити.... ви подзоніть чи прийдіть подивіться як люди працюють..., а реально працюють....От вже українська натура. Я, наприклад, задоволена
Василь Показати IP 26 Липня 2020 20:32
Пошукав в інтернеті агенства Луцька, Атланта представлена досить не погано, і сайт є, і група у фейсбуці, і ось тут рекламна стаття. Але чому немає відгуків в google (google картах)?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus