USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Аудит «Укроборонпрому»: мільйонні втрати та корозія металу

31 Травня 2019 14:05
На початку січня цього року Державна аудиторська служба надіслала на розгляд Кабінету Міністрів результати перевірки Миколаївського, Житомирського, Харківського, Київського бронетанкових заводів та Шепетівського ремонтного заводу за 2017-2018 роки, які входять до складу концерну «Укроборонпром».

Повну копію листа оприлюднив проект «Марлін», пише Економічна правда.

Під час ревізії на Житомирському та Харківському бронетанкових заводах встановлено порушення фінансової дисципліни на 14,1 млн гривень, із яких до втрат призвели на суму 4,8 млн гривень.

Несвоєчасне виконання державного оборонного замовлення військових формувань на Київському бронетанковому та Миколаївському бронетанковому заводах стало підставою для формування штрафних санкцій сумою 10,6 млн гривень. Дані підприємства також втратили активи на суму 20,3 млн гривень через порушення договірної дисципліни.

Ігнорування наказу концерну «Укроборонпром» щодо переведення рахунків заводів на обслуговування до державних банків призвело до блокування 26,4 млн гривень Миколаївського бронетанкового заводу в ПАТ «Банк «Київська Русь».

Через невключення до реєстру акцептованих вимог кредиторів під час ліквідації ПАТ «Банк «Фінанси та кредит» є ризик втрати Шепетівським ремонтним заводом 21,3 млн гривень.

На території п’яти згаданих підприємств розташоване військове майно, яке належить Міністерству оборони, однак зберігається безоплатно без укладання договорів. Через це бронетанкові заводи витратили на утримання майна понад 6,8 млн гривень власних коштів.

«Військове майно зберігається на відкритих майданчиках, відбувається корозія металу, руйнування складових бронетехніки тощо, через що воно стає непридатним для подальшого використання», – зазначається у документі.
Харківський бронетанковий завод відремонтував засоби військового призначення у місцях розташування військової техніки на 1,7 млн гривень, які фактично не отримав.

Не завершення розроблення стратегії розвитку на Київському бронетанковому заводі та не розроблення такої стратегії на Миколаївському бронетанковому заводі, відсутність тривалий час річних інвестиційних планів не сприяють ефективному та перспективному розвитку підприємств. Таких висновків дійшли аудитори.

Окрім уряду наведена інформація для вжиття заходу передана концерну «Укроборонпром» та правоохоронним органам.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі оприлюднила масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор «Укроборонпрому» Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень.

НАБУ порушило кримінальну справу про розкрадання в «Укроборонпромі».

Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 31 Травня 2019 14:18
И без аудита было ясно, что там сплошь ворьё...Дело надо довести до логического конца - Маневицкая тюряга до Нового 2020 года должна пополниться новыми "шконочниками" числом минимум в сотню человек. Если этого не будет, то подобные аудиты - профанация! И возможность для мародеров драпануть из страны!
Лучанин до Навуходоносор Показати IP 31 Травня 2019 15:30
Відкритий суд і тюрма для винних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus