USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Аваков заявив про окупацію Криму і захоплення аеропортів

28 Лютого 2014 10:43
Нічні події в Криму є окупацією і збройним вторгненням. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує ТСН.

Згідно з його інформацією, аеропорт Бельбек у Севастополі заблокований військовими підрозділами флоту РФ. Всередині аеропорту знаходяться військові та прикордонники України. "Зовні - військові у камуфляжі і зі зброєю без розпізнавальних знаків, але не приховують своєї приналежності. Аеропорт не працює. На зовнішньому периметрі пости МВС України. Збройного зіткнення поки немає", - повідомив міністр. Крім того, в аеропорту Сімферополя вночі близько 100 осіб у цивільному, які представилися козачою сотнею, вийшли на поле аеродрому. "Силами внутрішніх військ і міліції цих людей відтіснили спочатку до будівлі аеропорту, а потім і зовсім за територію. Зброя не застосовувалася.

Район аеропорту був покинутий "козаками" близько години ночі - завантажилися на тентовані КамАЗи і поїхали", - зазначив Аваков. При цьому близько 1.30 ночі в будівлю аеропорту прибули на кількох вантажівках 119 військових з автоматичною зброєю в камуфляжі без розпізнавальних знаків. "Увійшли в будівлю аеропорту, розмістилися в приміщенні ресторану. Не приховують свого ставлення до збройних сил Російської Федерації. На питання українських співробітників МВС "ви - військові і не маєте права тут знаходиться" - відповідають коротко - не маємо інструкцій вести з вами переговори. Ситуація статична, зброя з обох сторін не застосовувалося. Російські військові статично спостерігають за роботою аеропорту, прямо не втручаючись", - додав Арсен Аваков.

Нині Внутрішні війська і МВС України посилили наряди в районі аеропорту, але напруга наростає. "Протистояти регулярним військовим силам органи правопорядку не зможуть", - вважає міністр МВС. Аваков також розцінює події на півострові, як збройне вторгнення і окупація. "В порушення всіх міжнародних договорів і норм. Це пряма провокація збройного кровопролиття на території суверенної держави. Це вже не компетенція МВС. Це компетенція РНБО. Поки ще немає прямого збройного зіткнення, повинні говорити дипломати", - написав він.

Нагадаємо, державний секретар США Джон Керрі заявив, що Москва запевнила Вашингтон, що не має стосунку до подій в Криму, і підтвердила позицію поваги до територіальної цілісності України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
НЕЛУЧАНИН Показати IP 28 Лютого 2014 11:07
пора тих інтервентів ліквідувати силами ООН , а договори з рашкою про базування флоту в Криму денонсувати в звязку із порушенням рашкою умов перебування
Анонім Показати IP 28 Лютого 2014 12:20
Он у нас данильчук і компанія ходять в хвормі з лейбами германії ТО ЦЕ ІНТЕРВЕНЦІЯ МЕРКЕЛЬ???? В криму мирний протест :) що ж ви хочете:) самі навчили... там правда тне займаються мародерством...і людей не принижують....
Тим до Анонім Показати IP 28 Лютого 2014 13:37
Ти цацку і пецку не плутай. В Києві почалось з мирного мітингу,з певними відкритими вимогами, що не є порушеням закону, силове протистояння було спровоковане саме владою, в Криму прямий злочин від початку - захоплення озброєними невідомими , що "нє имеют инструкций на то что би весті переговори" державних об"єктів, що є тероризмом, та чистої води відкритий сепаратизм, посягання на територіальну цілісність країни. Всі прихильники Рассеї, так би не раділи, бо судячи з останніх подій, Путін зовсім схибнувся - Сталін і Гітлер в одному флаконі. А Крим в Рассею піде без дніпровської води та без української електроенергії - щасливої дороги.
Неля Показати IP 28 Лютого 2014 13:42
А нехай ці хлопчики далі чуда виробляють на місцях із тою люстрацією, то скоро всі схочуть втікати від їх безпрєдєлу, а самі сиділи як миші-на майдан ні ногою, зате тепер на крові невинних загиблих заробляють місця під сонцем-па**юки!
То до Неля Показати IP 28 Лютого 2014 14:37
Путін, то не хлопчики -прийде і не буде тобі люстрації, зате без сумніву буде повний прєдєл, і буде всім щастя,
Ніхто до Неля Показати IP 1 Березня 2014 07:52
Легко знущатись над беззахисними. Мені здаеться, що я це десь недавно бачив і бачив чим то все кінчилось. Так втратили довіру простих людей, що ми вже задумуємся кого підтримувати. Що це за бездарний недалекоглядний стратег, якмй керує луцькими маріонетками???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus