USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Австралія першою у світі легалізувала психоделічні препарати

2 Липня 2023 00:23
Австралія першою у світі легалізувала MDMA (екстазі) та псилоцибін для лікування гострих психічних розладів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що з 1 липня психіатри Австралії зможуть використовувати екстезі для лікування посттравматичних стресових розладів. Псилоцибіном лікуватимуть депресію.

За даними Адміністрації терапевтичних товарів (TGA), це зробили через відсутність альтернативи ефективних варіантів лікування психічних розладів. Причиною також послугувало те, що, за попередніми даними, ці препарати можуть бути унікальними для застосування в медичних цілях.

Препарати можна буде отримати лише за призначенням психіатрів. Повний курс лікування може коштувати приблизно 16,5 тисячі доларів.

Повідомляється, що дослідження використання психоделічних речовин для лікування психічних захворювань лише починаються. Довгострокові переваги та ризики їхнього використання наразі невідомі, тому прогнозів, як довго триватимуть початкові покращення у пацієнтів, немає.

«Це кардинальний крок у психіатрії, оскільки це одна з найбільших еволюцій за останні 70 років. Психоделіки забезпечують глибоку зміну настрою», – зазначив працівник дослідницької та освітньої групи психічного здоров’я та запобігання самогубствам в Університеті Південної Австралії Майк Маскер.

За межами вузької медичної сфери МДМА та псилоцибін залишаються незаконними в Австралії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 2 Липня 2023 14:43
От невдача: випередили Украiну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus