USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Азаров каже, що Україна дожене Європу за 10 років

28 Грудня 2010 08:40
Прем’єр-міністр України Микола Азаров прогнозує, що уряд здатний підняти економіку, і вже у 2012 році вона покаже зростання відносно докризових показників.

За цей час, вважає прем’єр, дадуть результати зменшення ліцензованих видів діяльності, спрощення будівельної документації та право не платити податки від сум, які ідуть на модернізацію, - повідомив 27 грудня Zaxid.net.

Якщо ж тенденція зростання збережеться на 10 років – Микола Азаров не виключає, що Україна досягне економічного рівня провідних європейських держав.

"Вся економіка має складатися з передових технологій. Скажіть, чому не ми винайшли та виробляємо ай-фони та ай-пади? Хіба це складніше за космічні технології, за політ на Місяць? Набагато простіше!", - сказав Азаров

Зростання економіки, близьке до рівня, заявленого урядом, прогнозує і виконавчий директор фонду Блейзера в Україні Олег Устенко.

Однак на його думку, позитивну динаміку можуть звести нанівець структурні проблеми, які залишаються в українській економіці:

"Є чітка кореляція між цінами на метал і зростанням економіки в Україні. Зазвичай, коли метал у світі дорожчає, в Україні зростає ВВП. Це і добре, і погано. Бо економіка залишається експортно орієнтованою, із нерозвиненим внутрішнім ринком. З іншого боку, уряд ініціює структурні реформи, які можуть стати серйозним драйвером для росту", – прогнозує Олег Устенко.

Натомість директор економічних програм центру Разумкова Василь Юрчишин вважає економічне покращення цього року незначним, а сьогоднішні дії уряду із подолання кризи – недостатніми.

"5% зростання ВВП за умови утричі більшого минулорічного падіння – означає, що ми досі в низині, і вихід з неї такими темпами триватиме декілька років, – вважає Василь Юрчишин. – Не можна говорити про відновлення будівельної галузі, суперечливі показники і в аграрному секторі: негативну роль зіграло обмеження експорту в час, коли ціни у світі були високими. Інфляція поглинає незначне номінальне зростання добробуту населення. Новий бюджет не став інструментарієм. Загалом, низький рівень відновлення економіки свідчить про розбалансовану політику".

Експерт наголошує, що зростання цього року найбільше зумовлене глибиною падіння під час кризи та об’єктивними тенденціями до самостійного відновлення економіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Nana Показати IP 28 Грудня 2010 11:57
Azarov razsmishiv!!!!
M Показати IP 28 Грудня 2010 12:50
Мені подобається його оптимізм, але це буде не через 10 років, а більше. Можна буде сказати, що ми наздогнали Європу тільки тоді, коли зарплата кожного з нас буде така ж, як і в Німеччині, чи Британії. Зараз в Україні зп вище середньої - 150 євро, в ЄС - 1500 і більше. + соціальні виплати безробітним складають до 900 євро на місяць. Коли Україна досягне такого ж рівня, в Європа піде набагато далі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus