USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Азаров «позичив» ідеї Тимошенко

22 Березня 2010 12:54
Мінекономіки оприлюднило проект «Державної програми економічного і соціального розвитку на 2010 рік», який буде подано у Верховну Раду разом із проектом держбюджету.
Цей документ майже не відрізняється від програми уряду Юлії Тимошенко, спрямованої до парламенту у вересні 2009 року - пише «УП» з посиланням на  «Комерсант-Україна».
Нова програма, оприлюднена через 8 днів після обрання нового уряду, містить сім напрямків, як і попередня.
Кабмін зобов\'язується зберегти макроекономічну і соціальну стабільність, здійснити прорив в індустрії, зняти інфраструктурні обмеження, створити сучасну інноваційну систему і високоефективне агропромислове виробництво, інтегрувати Україну у світове співтовариство.
Уряд Миколи Азарова обіцяє підтримувати стабільність гривні, ліквідувати обмеження для роботи бізнесу, ввести єдиний соціальний внесок і накопичувальну пенсійну систему, а також упроваджувати всі ті реформи, які декларували останні декілька урядів.
Серед іншого Кабмін збирається в 2010 році збільшити виробництво автомобілів, судів, авіаційної і ракетної техніки, розвивати поновлювані джерела енергії, у результаті чого споживання газу економікою має скоротитися на 6%.
Із ключових макроекономічних показників у програмі зазначено лише розмір дефіциту бюджету – 4% від ВВП. Цю ж цифру обіцяв попередній уряд.
Приріст виробництва аграрної продукції повинен скласти 2,1% (раніше – 4,1%), прогнози будівництва доступного житла – 16,3 тис. кв. м (1,1 млн кв. м).
Відрізняються програми тим, що в останню версію включені основні обіцянки кандидата в президенти Віктора Януковича і нового уряду.
Зокрема, запропоновано ввести податкові канікули для малого бізнесу, знизити ставки ПДВ (з 20% до 17%) і податку на прибуток (з 25% до 16%), підвищити ставку податку для доходів фізичних осіб понад 20 тис. грн, скасувати пільги з ПДВ (крім векселів), відкрити індустріальні парки.
Серед нових ініціатив – створення Банку сприяння розвитку і продаж Одеського припортового заводу, що дозволить виконати план приватизації в 10 млрд грн.
Обидва уряди гарантували приведення вартості електроенергії до рівня її собівартості.
Високопоставлене джерело в Мінекономіки підтвердило, що його відомство доопрацювало програму Тимошенко з урахуванням побажань нового президента і Кабміну.
Це викликано тим, що економічна ситуація в країні майже не змінилася. До того ж із 2000 року такі програми Кабміну не знаходили підтримки в парламенті. «До бюджету у Верховній Раді є інтерес, а до програми – ні, тому що вона не визначає конкретного фінансування», - пояснив чиновник.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цушко Показати IP 22 Березня 2010 16:51
Ну не у Васі ж Цушка йому програму позичати. Проффесіонали, блін!
Юрій Показати IP 22 Березня 2010 21:10
Я перший буду радіти, якщо програма полегшить життя людям. Але знаю, що донині керівництво нової-старої влади Януковича ніяких позитивів не несло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus