USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Азаров вчить українську разом з Могильовим

1 Вересня 2010 12:32
Прем'єр-міністр України Микола Азаров має намір удосконалювати своє знання української мови разом з міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим.

У селі Щасливе Київській області, де в середу прем'єр брав участь у святі Дня знань, журналісти поцікавилися у нього, як просувається вивчення української мови у міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. На це Азаров відповів: «Вивчатимемо разом з Могильовим українську мову», - пише Газета.ua.

Прем'єр-міністр також назвав задовільним стан підготовки шкіл до нового навчального року.

«В цілому по країні підготовка пройшла задовільно», - сказав він, характеризуючи підготовку загальноосвітніх навчальних установ на початок навчального року.

Як повідомлялося, 1 липня президент України Віктор Янукович під час наради з керівниками правоохоронних органів зробив зауваження міністрові внутрішніх справ Анатолію Могильову, який свою доповідь почав російською мовою.

«Я даю вам два місяці, щоб ви перейшли на українську мову», - сказав тоді Янукович.

У свою чергу Могильов доручив всьому своєму оточенню говорити виключно українською, щоб швидше освоїти мову і виконати доручення глави держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ястребок Показати IP 1 Вересня 2010 15:21
Янукович обещал русскому языку статус официального, а теперь заставляет всех мову учить. Ну и кто он после этого? Президент всей Галиции, а не всей Украины?
Ni_proffesoram Показати IP 1 Вересня 2010 16:18
Шановний Ястребок, от тому що він президент усієї України, тому і треба заставляти вчити державну мову. І взагаліто, немає права займати особа державну посаду, без знання держ.мови. Шо та людина може зробити корисного для країни, якщо вона настільки недорозвинута, що не може вивчити державної мови.
Ястребок Показати IP 1 Вересня 2010 17:14
Ni_proffesoram, державних мов в Україні має бути дві. І якщо особа розмовляє тією другою, то немає необхідності робити тій особі зауваження. Якщо ж Янукович це робить, то він робить дещо таке, що 100% суперечить його передвиборчим обіцянкам. Це раз. І друге: якщо людині важко говорити українською мовою, це ще не означає, що вона недорозвинута. Не всі ж на Західній Україні народились. І не варто всіх, хто не народився на Заході, позбавляти можливості працювати в Кабміні... щось подібне ми за Ющенка проходили, коли міністр культури Вовкун російську мову називав "собачою" - це було правильно?..
wiking Показати IP 1 Вересня 2010 21:45
Поки державна мова одна. Шануймо нашу державу і говорімо українською. Невже важко вивчити мову багатої і прекрасної держави де ми з Вами живемо. Невже Вам приємно говорити мовою східного сусіда, котрий нічого доброго Україні не приніс і не принесе. От скажіть що доброго Росіяни принесли будь-якій державі світу? (Кубі, Авганістану, Зіїру, Білорусі, Україні...). Чому така шана російській мові? за що їй статус другої державної? Щоб нас асимілювати і зробити Окраїною і називати нас із Вами хохлами? Невже хочеться бути російськими прихвостнями?
Ястребок Показати IP 2 Вересня 2010 10:02
wiking, спасибі - я щиро посміявся. В одному твоя (ваша) правда - поки державна мова одна. Сподіваюся, що дійсно - поки. У якій державі ми живемо - багатій і прекрасній? Ха-ха. Якщо хтось із вікон "Мерса" чи "Лєксуса" не бачить злиднів і потворності, це не означає, що їх нема... Чи приємно мені говорити мовою східного сусіда? Дуже приємно - значно приємніше, ніж цією гидотною "мовою калиновою". Хоч я нею і володію відмінно. Східний сусід нічого доброго Україні не приніс і не принесе? А хіба не завдяки йому наших людей татари перестали хапати в ясир і гнати в неволю? Не разом з ним ми перемогли німців у 1918-20 і 1941-45 роках? Не за Союзу Україна була значно багатшою, ніж зараз, не тоді прості люди - робітники і селяни - значно краще жили, ніж тепер? Окраїною (Україною) нашу неньку Малоросію зробили не росіяни, а поляки. За царської Росії ми називались Малоросією - і нічого ганебного та принизливого в цій назві, до речі, немає (приміром, на території Республіки Польща є Мала Польска, і ніхто з її аборигенів не вважає себе поляком другого сорту!..) - а Україна то є польська назва і польсько-німецький антируський, антиправославний проект... Чи хочеться бути російськими прихвостнями? А чи були ними письменники Гоголь і Чехов та інші, Чайковський, командувачі фронтів Великої Вітчизняної Малиновський, Черняховський і Кирпонос, космонавти Попович, Береговий і знов та інші, безліч не менш, а то і більш шанованих людей, які стали тим, ким стали, саме завдяки царській Росії або СРСР? Для свідомітів - можливо, так, вони російські прихвостні. Але думка свідомітів ніяка не істина в останній інстанції. Ще раз спасибі за підняття мені настрою із самого ранку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus