USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Бабуся створювала ліс, онучка його охороняє: історія помічниці лісничого з Любешівщини

8 Березня 2024 19:56
21-річна Тетяна Клямар уже два роки працює помічницею лісничого у філії «Любешівське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України». Її історія – гарний приклад, як дівчина або жінка має можливість обирати себе. Свою улюблену справу, свій стиль життя.

Про це пишуть на сторінці Поліського лісового офісу у Фейсбуці.

Тетяна каже, що це в них сімейне. Колись бабуся теж працювала у лісі. Звісно, не в таких умовах, як онучка: не мала службового транспорту в розпорядженні. Багато було роботи фізично важкої, яку доводилося виконувати. Не мала планшета, телефона зі спеціальним програмуванням, які допомагають в усьому. Але навіть такі умови жінка приймала, тому що любила свою роботу. Бабуся працювала лісокультурницею – фактично створювала ліс, який зараз охороняє та доглядає Тетяна.

Дівчина сьогодні патрулює лісові масиви на мотоциклі. Каже, обʼїхати територію лісництва – ще те задоволення.
Однозначно не все в роботі лісівника – романтика. Але всі труднощі перекриваються тими приємними моментами, що повʼязані з лісом.

«Коли маєш можливість спостерігати, як маленькі сіянці, що їх посадив, піднімаються, ростуть, стають деревцями – відчуваєш радість і гордість. Приходить усвідомлення, що все недарма, що ти робиш важливу справу. Тому що ліс у нашому краї неймовірно важливий», – пояснює дівчина.
Читати ще: Воїни-лісівники: батько й син з Волині – захисники, мама - волонтерка

«Прикро, що не всі це розуміють. Доводиться мати неприємні розмови з лісопорушниками. А це дуже часто знайомі тобі люди з місцевих сіл. На мотоциклі їздити навчив тато, ще в дитинстві. Їжджу і на авто, коли потрібно», – каже Тетяна.

Крім усього, в обовʼязки дівчини входить контролювати роботу майстрів лісу, які в підпорядкуванні.

Це теж нескладно, жартує Тетяна, бо всі у них в колективі – люди не випадкові.
«Та й наші хлопці завжди підтримують. Нема такого, щоб я попросила поради, а мені відмовили. Так само і з допомогою», – зі щирою усмішкою зізнається Тетяна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Прикро Показати IP 8 Березня 2024 22:33
Бабуся створювала ліс, а внучка його ріже. Такий час пішов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus