USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Дві громади з Ковельщини – переможці міжнародної екопрограми

11 Листопада 2023 07:46
Дві громади Ковельського району – Любомльська та Шацька – стали переможцями міжнародної екологічної програми Forest Recovery, яку реалізовує ДП «Ліси України».

Це означає, що на цих територіях збільшилися площі лісів – самосійні насадження отримали відповідний офіційний статус, повідомляє Поліський лісовий офіс.

Дипломи переможців лісівники вручили головам Шацької громади Сергієві Карпуку та Любомльської Роману Ющуку.

У Любомльській громаді це 650 га.
Переданий під опіку держави ліс – колишній військовий полігон. Зараз він гостро потребує реставраційних заходів та необхідних доглядів. Як і протипожежних та охоронних.
Майже 80 га додалося до лісового фонду від Шацької громади. Передані ліси – самосійні насадження. Вони також потребують інвестицій.
«Незважаючи на те, що нам доведеться багато працювати в напрямку відновлення цих ділянок, ми плануємо і вже проводимо необхідні заходи, – наголошує директор філії «Любомльське лісове господарство» ДП «Ліси України» Володимир Туревич. – Через 15 чи 20 років за правильно спланованої та проведеної роботи на цих ділянках ростимуть високобонітетні насадження. Це буде гарний ліс, за який так уболівають у кожній громаді».

Читати ще: На Волині врятують 500 га молодого лісу

Проєкт Forest Recovery реалізовують разом з міжнародними партнерами FOREST EUROPE та EUSTAFOR. У його рамках ДП «Ліси України» відзначає громади, які передали деградовані площі під висаджування лісу або самосійні ліси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus