USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Багатодітна родина з Волині прихистила лелеку

2 Березня 2018 08:59
У селі Стобихівка Камінь-Каширського району на обійсті місцевої багатодітної родини Осадчуків знайшов прихисток та рятунок лелека, - пише газета "Полісся".

Птах не зміг торік полинути на зимівлю у теплі краї разом зі своєю зграєю, тож його врятувала місцева сім'я.

У турботливого глави сімейства Володимира Осадчук з дружиною виховується аж дев’ятеро дітей. І всі тут щиро вірять, що то саме бузько наносив родині стільки діток.

Господар розповідає, що приручили птаха випадково. А точніше чорногуз сам потягнувся до людей.

"Він прибився до нас ще восени. Якось побачили мої діти, що він ходить подвір’ям із домашньою птицею. Погодували ми його, за деякий час лелека знову прилетів, врешті так і зостався зимувати з нами.



Взимку бусень живе в хліві разом із свійськими птахами. Уже давно не боїться людей, став ручним і дозволяє гладити себе. Час від часу, якщо на дворі відлига, його випускають на вулицю, щоб міг розім’яти крила, політати", — розповідає Володимир Осадчук.

"Трохи покружляє в небі і вертається знову до нас. Їсти дуже любить рибу, яку ми йому спеціально купуємо, м’ясо. А ось від зерна та вареної картоплі пернатий чомусь відвертає дзьоба. Це дуже мудрий птах, іноді здається, що все розуміє", — каже чоловік.

Найбільше буслика, за словами господаря, люблять діти. Завжди стараються принести йому щось смачненьке. Особливої турботи і догляду потребує він у ці дуже морозні дні.

Навіть, якщо птах і полетить згодом з лелечими ключами, то селяни вірять, що він обов’язково повернеться ще до них, де його люблять і завжди йому будуть раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дмитро Показати IP 2 Березня 2018 11:49
Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus