USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Багатокультурний Луцьк: молодь долала стереотипи, спілкуючись англійською

5 Листопада 2017 17:06
Долання стереотипів від США, Нігерії та Намібії до України: молодь з різних країн та континентів об’єдналася у Луцьку заради спілкування у рамках багатокультурного молодіжного фестивалю «CULTUREfest».

Захід, організований за підтримки програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні та СГО «Молодіжна платформа», відбувся 5 листопада у бібліотеці Східноєвропейського національного університету.

Метою фестивалю є створення платформи для позитивної комунікації між національними меншинами та луцькою молоддю, подолання расових стереотипів та знайомство з особливостями різноманітних культур. Організатори хочуть зробити Луцьк багатокультурним містом, де кожна етнічна група є другом, де всі люди приймають та поважають відмінності одне одного, всі рівні та почуваються вдома. Учасникам заходу бажали здобувати нових друзів, знайомих та покращувати свою інтеркультурну компетенцію.

Вже на початку «CULTUREfest» кожен з учасників отримав аркуш з переліком різних фактів англійською: спілкуючись з іншими учасниками, потрібно було з’ясувати, наприклад, хто з них говорить трьома та більше іноземними мовами, хто ніколи не був закордоном, хто боїться павуків, хто не п’є каву, хто грає на музичному інструменті тощо, заповнюючи клітинки. Тобто, вже з перших хвилин молоді люди спілкувалися англійською та знайомилися одне з одним.


Організовували захід представники проекту «EnglishOK», що покликаний досліджувати нові культури, вдосконалювати знання розмовної англійської. На початку заходу представниці проекту Юлії Піскорській вручили подяку від Міністерства молоді та спорту. Керівник Молодіжного центру Волині Захар Ткачук побажав їй надалі боротися заради молоді в Україні та організовувати багатокультурні заходи.


Після короткої вступної частини усі учасники «CULTUREfest» розділилися на чотири команди за кольорами. З кожною з команд проводив інтерактивні англомовні ігри один з тім-лідерів з проекту «EnglishOK». До прикладу, молодь презентувала перелік поширених стереотипів про свою країну. Так, Україну асоціюють з салом, вишиванками, борщем, поганими дорогами, США – з Голівудом та Нью-Йорком, багатими людьми, їжею з МакДональдсу, Дональдом Трампом тощо. Американці розповідали про рівень підтримки президента, а також те, що далеко не усі громадяни США мають багато грошей. Окрім України та США, учасники фестивалю почули про стереотипи щодо таких екзотичних країн, як Гана, Нігерія та Намібія. Студенти з Намібії розповіли англійською лучанам про те, що, попри стереотип щодо не цивілізованості, їхня країна значно модернізована. І наразі є лише два племені, які досі відмовляються сприймати цивілізацію та ведуть кочовий спосіб життя. Сучасні жителі Намібії не носять етнічний одяг і споживають не лише національні страви. А студент з Нігерії розповів про різноманітність своєї країни (там проживають 250 етнічних груп, що утворюють 170 мільйонів населення), велику кількість мов, якою говорять її громадяни.


Учасники фестивалю зазначили, що прийшли сюди, аби отримати новий досвід та відпочити від електронних гаджетів, присвятивши час спілкуванню з ровесниками англійською, а також весело і цікаво провести час.

Як повідала одна з організаторів заходу та проекту «EnglishOK» Уляна Кашепа, захід орієнтований на міжкультурне спілкування і він об’єднав представників різноманітних культур. Програма «CULTUREfest» містить багато інтерактивних завдань, що мають на меті довести важливу думку чи порушити якесь важливе питання у формі розваги, щоб це не виглядало нудною лекцією чи тренінгом – усе відбувається у формі живого спілкування. Уляна розповіла, що разом із групою виконує гру «випадкові сценки», де людина грає певний предмет і зі своїх персонажів учасники створюють певний перформанс, обговорюють щось із життєвого досвіду, надаючи значення здавалося б неважливим речам.

Ведучий заходу Антон Гніздюк розповів, що фестиваль також має на меті залучення нових волонтерів, які нещодавно прийшли у громадські організації. Так, у «CULTUREfest» беруть участь волонтери з Фундації регіональних ініціатив. Разом з представниками проекту «EnglishOK» до організації цього мультикультурного заходу долучилася волонтер Корпусу миру Елісон Стоунер. Вона стала одним з тім-лідерів, проводячи інтерактивні ігри з молоддю.

Участь у фестивалі мали змогу взяти молоді люди, які бажають навитися говорити англійською, або вже мають рівень мови, достатній для того, щоб сформулювати свою думку. Крім того, до заходу долучилися іноземні студенти, які навчаються у луцьких вишах, волонтери Корпусу миру та представники національних меншин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus